Φαραντούρης: Επιμένει στις δηλώσεις του για την Ευρωπαία εισαγγελέα

10

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φαραντούρη για την Ευρωπαία εισαγγελέα που πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης αναφορικά με τις δηλώσεις του για την Ευρωπαία εισαγγελέα που πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου μήπως θέλει να λειάνει κάτι σχετικά με τις δηλώσεις του για την Ευρωπαία εισαγγελέα που πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση, ο κ. Φαραντούρης απάντησε: Πώς σας ήρθε αυτό; Έχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι τον άδειασαν από το κόμμα του, ο κ. Φαραντούρης είπε: Απεναντίας. Δεν νιώθω αδειασμένος. Νιώθω ενισχυμένος στο κόμμα μου και στην κοινωνία και προσέθεσε:

«Δεν έχω καταλάβει πού διαφωνούμε. Όταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σκάνδαλα και εγκλήματα, δεν δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις;».

Κληθείς να απαντήσει γιατί είπε η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει εισαγγελείς από όλα τα κράτη-μέλη και διερωτήθηκε: Είμαστε στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή δεν είμαστε;

Περαιτέρω σημείωσε όταν οι δικαστικοί λειτουργοί πέφτουν πάνω σε σκάνδαλα, προχωράνε την έρευνά τους και εκθέτουν κυβερνήσεις που παρακωλύουν το έργο τους, βεβαίως δημιουργούν πολιτικές εξελίξεις και παραιτήσεις. Για παράδειγμα, ανέφερε πως στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκια.


Πηγή