Θεσσαλονίκη – Χρυσοχοΐδης: Συντετριμμένος από τον χαμό της 28χρονης Κυριακής (Βίντεο)

13

Υποσχέθηκε ότι ο ίδιος αλλά και όλοι οι αστυνομικοί είναι δίπλα στους πολίτες «για να προασπίσουμε τη ζωή και την ακεραιότητα, την δική τους και των παιδιών τους»

Της Φανής Χαρίση

Συντετριμμένος από τον αδόκητο χαμό της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη επισημαίνοντας ότι οι έρευνες των αρχών και της Αστυνομίας προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και σύντομα θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει και απολογισμός προκειμένου όπως τόνισε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

«Τέσσερις ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απριλίου όπου χάθηκε μια νέα κοπέλα η Κυριακή Γρίβα συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος και προσωπικά γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή και στην προσωπική μου ζωή. Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας που έφυγε η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα, είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε σε όλες τις αρχές αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες με όλο το υλικό χωρίς να αποκρυφτεί τίποτα. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια ολόκληρη και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου αυτή την ώρα συναντάται με 14 Δημάρχους του νομού προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. «Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης προσθέτοντας ότι «ήδη έχουμε φέρει περίπου 500 νέους αστυνομικούς» οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστούν «την εγκληματικότητα, τα ζητήτημα της κυκλοφορίας με αφορμή το fly over και τις συνέπειες που έχει».

«Είμαι εδώ γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών και για αυτό κάλεσα τους Δημάρχους και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Επίσης θα γίνει μια παρουσίαση και για την Τροχαία την κίνηση στην πόλη όπως και ζητήματα που αφορούν στη νεανική βία, τη βία ανηλίκων που εκεί γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την αστυνομία όπως επίσης και την ενδοοικογενειακή βία. Υπόσχεση μας είναι ότι κάθε μέρα όλο και περισσότερο και με τη δική μου παρουσία και με την παρουσία της ηγεσίας και όλων των αστυνομικών, από τους αξιωματικούς ως τον απλό αστυφύλακα θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για να προασπίσουμε τη ζωή, την ακεραιότητα, την δική τους και των παιδιών τους» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Εξω από την αίθουσα συνεδριάσεων εργαζόμενες της Περιφέρειας εκαναν μια σιωπηλή διαμαρτυρία στη μνήμη της 28χρονης


Πηγή