Κασσελάκης on tour – Πρόγραμμα περιοδειών με αεροπλάνα και βαπόρια, αλλά χωρίς προτάσεις

10

Με τον «αέρα» από τις δημοσκοπήσεις να είναι «ούριος», ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται μέχρι τις ευρωεκλογές να «ανοίξει τα πανιά» του και να ξεκινήσει ένα μακρύ πρόγραμμα περιοδειών στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σκοπεύει, μάλιστα, να ταξιδέψει με αυτοκίνητα, αεροπλάνα, ακόμα και σκάφος, σε μια προσπάθεια να κερδίσει και πάλι τα βλέμματα, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο συνεκτικό πολιτικό σχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τη φύση του αισιόδοξος άνθρωπος. Μάλιστα, ορισμένοι πολιτικοί αντίπαλοί του -αλλά και αρκετοί σύντροφοί του- ισχυρίζονται ότι είναι «αλαζόνας». Όπως και να έχει, στην παρούσα φάση, φαίνεται πως είναι στην καλύτερη φάση των τελευταίων εννέα μηνών. Οι δημοσκοπήσεις έχουν αρχίσει να καταγράφουν ανοδική τάση, εσωκομματική αντιπολίτευση στην πραγματικότητα δεν έχει, ενώ η κυβέρνηση είναι αρκετά πιεσμένη.

Μάλιστα, ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι σε λίγους μήνες έχει λάβει από τα κανάλια όσο χρόνο δεν έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας σε 15 χρόνια -τα πέντε εξ αυτών ως πρωθυπουργός- δήλωσε, χθες, από τα Χανιά, πως το Μαξίμου έχει αρχίσει τα τηλέφωνα σε αυτά και ζητάει να μην τον βγάζουν.

Και ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητά τρόπους για να «εξαργυρώσει» τη θετική συγκυρία. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και με την Κουμουνδούρου να ζητάει παράλληλα να στηθούν και εθνικές κάλπες, δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πολιτικό πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό είναι προβληματικό, αν μη τι άλλο.

Όλα δείχνουν πως δεν θα επενδύσει στο πολιτικό σκέλος, αλλά θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Θα προσπαθήσει, δηλαδή, να εκμεταλλευτεί την πίεση στην οποία βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, αφενός. Αφετέρου, θα συνεχίσει τις περιοδείες και την «αδιαμεσολάβητη» -όπως τη χαρακτηρίζει- επαφή με τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζει σειρά από περιοδείες ανά την Ελλάδα, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, την Πέμπτη, αναμένεται να περιοδεύσει με σκάφος στα Δωδεκάνησα, το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλαδες, όπως είχε κάνει και στις δεύτερες εκλογές του 2023.

Ειδικότερα, η «Ναυτική εβδομάδα», όπως περιγράφεται από την Κουμουνδούρου, θα λάβει χώρα περίπου στις 20- 28 Απριλίου, ξεκινώντας για συμβολικούς λόγους από το Καστελλόριζο και ανεβαίνοντας προς Κυκλάδες στη συνέχεια. Η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί με σκάφος, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύει ο ναύαρχος ε.α. και βουλευτής του κόμματος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Είναι προφανές πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει τα πλάνα πάνω στο σκάφος για επικοινωνιακούς λόγους. Άλλωστε, εκεί επενδύει τα πάντα, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ «υπολειτουργεί» και αδυνατεί να παράξει συλλογικά πολιτική, αφού τα όργανα δεν συνεδριάζουν ούτε για τα μείζονα.

Εξορμήσεις δεν ετοιμάζει, όμως, μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της ομογένειας στις 13-16 Απριλίου. Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με ομογενειακές οργανώσεις και ομογενείς, προκειμένου να δώσει έμφαση στην ψήφο των αποδήμων.

Είναι πιθανόν να μεταβεί και στην Ουάσιγκτον για μία ημέρα, ενώ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά για τις προκριματικές εκλογές, καθώς θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη. Δεν αποκλείεται, ακόμη, στις 19-20 Απριλίου να πραγματοποιηθεί ένα επίσημο ταξίδι, στην Κύπρο.


Πηγή