Παπακώστα: Διαγράφηκα από τη ΝΔ επειδή υπερασπιζόμουν τους ΑμεΑ – Θα ψηφίσω τις 120 δόσεις

681

Με δημόσια δήλωσή της, η Κατερίνα Παπακώστα ξεκαθαρίζει πως θα ψηφίσει τις 120 δόσεις και δεν θα κρατήσει ομήρους όσους ευνοούνται από τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μάλιστα, «καρφώνει» τη Νέα Δημοκρατία και σημειώνει πως «διεγράφην από τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που υπερασπιζόμουν στο βήμα της Βουλής δύο σημαντικά ζητήματα, όπως το θέμα των ΑμεΑ και το θέμα των συντάξεων χηρείας. Δικαιούμαι με ιδιαίτερη ευαισθησία να απευθυνθώ σε όσους επενδύουν στον παρακμιακό πολιτικό τους λόγο, διότι ανήκουν στο χθες, και να τους πω ότι δεν θα με βρουν σύμμαχο».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της αναφέρει πως «στην πολιτική μου διαδρομή με χαρακτηρίζουν πολλά. Αυτό που σίγουρα δεν με χαρακτηρίζει είναι να κρύβομαι πίσω από διαρροές. Σήμερα είναι η μέρα που κλείνουμε τους φακέλους των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Ελληνικής Ορμής, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις εκλογές της 26ης Μαΐου για να αντιπροσωπεύσουμε μια διαφορετική ποιότητα και ένα διαφορετικό ήθος της Πολιτικής, το οποίο μεταφράζεται στο ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα και όχι για τις εντυπώσεις. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στο πολιτικό προσκήνιο τώρα, αντί να συζητείται η καλύτερη πρόταση είτε στο ελληνικό κοινοβούλιο είτε έξω από αυτό στα δημόσια φόρα, ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος πολιτικός εθνικός σχεδιασμός στα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη, συζητούνται ζητήματα τα οποία κινούνται στη σφαίρα της μικροπρέπειας και τα οποία δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν».

Επικαλούμενη τον Κομφούκιο θυμίζει την ρήση του πως «ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του, ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους». «Εκείνοι οι οποίοι ενοχλούνται με το ύφος το οποίο εκπέμπουν ορισμένοι πολιτικοί και πραγματικά αποτάσσομαι αυτό το ύφος, θα πρέπει να δείχνουν την ενόχλησή τους με τον ίδιο ζήλο και με τους ίδιους υψηλούς τόνους και με το ύφος στελεχών που ανήκουν στους κόλπους του δικού τους ‘‘κομματικού μαντριού’’» τονίζει.

«Όσον αφορά το ύφος, λοιπόν, θέλω να πω ότι πολεμάς κάποιον όταν είναι οπλισμένος. Όταν είναι πνευματικά άοπλος το μόνο που κάνεις είναι να διαχωρίζεις τη θέση σου, να διατυπώνεις την άποψή σου και να προχωράς με την δική σου πολιτική πρόταση.

Το να κρατήσουμε ομήρους εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι περιμένουν να υπερψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων τις 120 δόσεις, την Κοινωνική Ατζέντα για τους ΑμεΑ, για τους ευαίσθητους, για τους πιο αδύναμους, επειδή κάποιοι, ενδεχομένως, βλέπουν με πρόσκαιρη κομματική ιδιοτέλεια την συγκυρία, να περιμένουν από την Κατερίνα Παπακώστα να κρατήσει ομήρους με την ψήφο της αυτούς τους πολίτες, λανθάνουν.

Πηγή