Θ. Θεοχαρόπουλος: «Θα είμαι υποψήφιος με σταυρό με τον ΣΥΡΙΖΑ»

814

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη τοποθετήθηκε ο νέος υπουργός Πολιτισμού απέναντι στις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπουργοποίηση του.

Λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπ. Πολιτισμού ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open απαντώντας στα ερωτήματα της Ελλης Στάη.

Η υπουργοποίηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Από τον υπουργό ζητήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με προηγούμενες δηλώσεις του ότι δεν θα συμμετείχε σε οποιοδήποτε ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας αναφέρθηκε χρονικά στα γεγονότα και την πολιτική στάση που τηρήθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών εστιάζοντας στο ότι «η πολιτική ζωή δεν είναι στατική»

Ακολούθως υπεραμύνθηκε της άποψης πως «δεν πρέπει κάποιος να αλλάζει θέσεις, αρχές και αξίες», ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι διαφορές μας (δημοκρατική συμπαράταξη) με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σβήνονται» «Εμείς βάζουμε πλάτη στα δύσκολα, Εγώ δεν άλλαξα κόμμα», συνέχισε

Επίθεση σε Φ. Γεννηματά και Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνέχεια επιτέθηκε στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τα σχόλια που προκάλεσε η υπουργοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η Φ. Γεννηματά έχει επιλέξει στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων σχολιάζοντας πως «το ΚΙΝΑΛ έχει κάνει στροφή προς τα δεξιά»

Απαντώντας στην επίθεση του προέδρου της ΝΔ από το βήμα της Βουλής νωρίτερα το απόγευμα ο κος Θεοχαρόπουλος αφού αναφέρθηκε στη δεξιά πολυκατοικία ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας τον πως  «έχει υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη διαπλοκή», αποδίδοντας του «μεταγραφές εν αναμονή υπουργών».

«Ο κος Μητσοτάκης έχει υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη διαπλοκή», είπε συγκεκριμένα

«Στην αριστερά δεν είμαστε προσδεδεμένοι στις καρέκλες, στην αριστερά δεν φοβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, με σταυρό», κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού.

Πηγή: thetoc.gr