Ο Τσίπρας, ο Κασσελάκης και ο «πόλεμος της φωτογραφίας» που άναψε «φωτιές»

9

Προφανώς και η πιθανή απουσία του ιστορικού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έδινε τη δυνατότητα στους διάφορους «καλοθελητές» να τον εντάξουν στην «ομάδα των υπονομευτών» του Στέφανου Κασσελάκη

Μεγάλη συζήτηση σε ολόκληρο τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο προκαλούν οι φωτογραφίες και τα πλάνα του Αλέξη Τσίπρα, από την παρουσία του στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι η αλήθεια πως η εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στην εν λόγω εκδήλωση, προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε ολόκληρη τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, με όλα αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, δεν είναι λίγοι οι παλιοί του «πολέμιοι», που τον ακούν με προσοχή, πλέον.

Όπως, όμως ήταν λογικό, η εικόνα από μόνη της αρκούσε για να προβληματίσει ακόμα και τα στελέχη εκείνα της Κουμουνδούρου, που συνεχίζουν να έχουν αναφορά στο όνομα του. Πόσο δε μάλλον, εκείνους που τον πίστεψαν με πάθος και τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει «τρέχοντας» από το παλιό τους κόμμα, μη αντέχοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Όχι τόσο για τη συμμετοχή στην παρουσίαση, όσο για την «άνοδο» του στη σκηνή, που επί της ουσίας τον έβαλε στο ίδιο «κάδρο» -έστω και από την επικοινωνιακή ομάδα τη Κουμουνδούρου- με τον Στέφανο Κασσελάκη και τις πρόσφατες πολιτικές -και όχι μόνο- τοποθετήσεις του, που προκάλεσαν αντιδράσεις στα όργανα του κόμματος.

Και αν αυτά είναι τα προφανή, το ερώτημα στο οποίο κανένας δεν έχει απαντήσει κανένας από εκείνους που του άσκησαν κριτική, είναι ένα. Θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να απουσιάσει εντελώς από τη μεγάλη αυτή «μάχη»; Να μη δείξει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι παρών;

Άλλωστε, δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες από τότε που δήλωνε πως παραμένει βουλευτής του κόμματος, αλλά και ότι ο ίδιος δεν διεκδικεί κάτι περισσότερο».

Προφανώς και η πιθανή απουσία του ιστορικού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έδινε τη δυνατότητα στους διάφορους «καλοθελητές» να τον εντάξουν στην «ομάδα των υπονομευτών» του Στέφανου Κασσελάκη. Άλλωστε, από τους «κασσελίστας» του διαδικτύου έχουμε διαβάσει πολύ χειρότερα πράγματα για τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης. Δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τον χαρακτηρίσουν και «εσωτερικό εχθρό».

Ξεπερνώντας το πρώτο «μούδιασμα», τα πράγματα γίνονται σαφώς πιο ευδιάκριτα. Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε, αρχικά, το κομματικό του καθήκον – παρά τα γεγονός ότι σόκαρε, όντως, πολλούς από τους οπαδούς του που συνεχίζουν μεν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όντας, παράλληλα, εξόχως επιφυλακτική με τη νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Από εκεί και πέρα, ήταν πολύ δύσκολο να «αντισταθεί» στο δημόσιο -και ομολογουμένως, άκομψο- «προσκλητήριο» που του απηύθυνε ο διάδοχος του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Αρχικά, ο πρώην πρωθυπουργός, πάνω στης σκηνή, χαιρέτησε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, αλλά όχι τον Στέφανο Κασσελάκη. Παράλληλα, στις φωτογραφίες που έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο, κρατάει «αποστάσεις» ασφαλείας από τον νυν πρόεδρο του κόμματος.

Όπως φαίνεται, για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση έγινε πολλή φασαρία, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Έβγαλε την προεκλογική «υποχρέωση», ενώ δεν έκανε πίσω από τα όσα έχει πει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του, τα οποία δεν τα λες και κολακευτικά για τον διάδοχό του…


Πηγή