Η «ναυτική εβδομάδα» Κασσελάκη τελείωσε, η «γκρίνια» συνεχίζεται, τα δύσκολα αρχίζουν

9

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αμηχανία παρακολούθησαν αρκετά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη «ναυτική εβδομάδα» του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς τα μηνύματα που δέχονται από μέλη του κόμματος και τους θεσμικούς παράγοντες στα νησιά από τα οποία πέρασε ο πρόεδρος του, ήταν κάπως αντιφατικά.

Την ίδια στιγμή, μπαίνοντας στη τελική ευθεία για τις κρίσιμες ευρωκάλπες του Ιουνίου, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει έντονη ενόχληση για τη μονομερή αλλαγή θέσεων από τον Στέφανο Κασσελάκη, με την «φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα να στέλνει το μήνυμα ότι κάπου πρέπει να μπει ένα «φρένο».

Η «ναυτική εβδομάδα» τελείωσε

Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να διασχίσει το Αιγαίο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στα σχόλια περί… «κρουαζιέρας», που άκουσε και διάβασε. Επέμενε σε κάθε ευκαιρία να αναφέρεται στο πόσο σημαντική ήταν αυτή η ενέργεια του.

Έτσι, λοιπόν, με τον «παρά» του -καθώς στελέχη του κόμματος ισχυρίζονται ότι το σκάφος που κοστίζει 2.400 ευρώ την ημέρα πληρώθηκε από τον ίδιο- επιχείρησε, αρχικά, να κερδίσει το στοίχημα της επικοινωνίας. Θα ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα πραγματοποιούσε μια τέτοια περιοδεία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου, είδαμε δεκάδες βίντεο, πολλούς χαιρετισμούς, αγκαλιές, αλλά μάθαμε πάρα πολύ λίγα για τον βασικό σκοπό του ταξιδιού. Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη νησιωτικότητα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε πολλές διαπιστώσεις -προφανώς και είναι «πρωτόγονη» η κατάσταση στο ΕΣΥ, γενικά, πόσο δε μάλλον στα νησιά- όμως κάτι συγκεκριμένο, για το πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, δεν είπε. Ούτε φυσικό, πόσο θα κοστίσουν οι σκέψεις του, ούτε και που θα βρει τα χρήματα.

Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο, ούτε από τους θεσμικούς φορείς που συνάντησε, ούτε από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, από τα νησιά που πέρασε. Και με τη σειρά τους, τα μετέφεραν στα στελέχη του κόμματος.

Η πρώτη διαπίστωση, ήταν ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για το ταξίδι. Επομένως, όπως ήταν λογικό, δεν υπήρχε και καμία συγκεκριμένη ατζέντα από το επιτελείο του, για να συζητήσει με τους ανθρώπους που συναντήθηκε. Παράλληλα, έγινε σαφές ότι δεν είχε πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά νησιά – ενδεικτικό ότι ρώτησε «αν πληρώνουν οι τουρίστες» όταν δέχονται ιατρικές παροχές.

Επίσης, σχολιάζεται έντονα το γεγονός ότι ταξίδεψε μόνο με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, χωρίς κανένα άλλο στέλεχος του κόμματος. Ο αρχηγός και ο «υπαρχηγός», οι δυο τους, σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο. Η εικόνα, παραμονές εκλογών, προφανώς και ενόχλησε πολλούς. Ειδικά προς Κρήτη μεριά…

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Με τα όργανα του κόμματος να παραμένουν «παροπλισμένα» και τον Στέφανο Κασσελάκη να πραγματοποιεί μια προσωποκεντρική καμπάνια, βασισμένη στα δικά του θέλω και όχι στις ψηφισμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα «βέλη» από τα στελέχη που έχουν ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζονται.

Μετά τους Γιώργο Τσίπρα, Γιώργο Βασιλειάδη, Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Ζαχαριάδη, η «σκυτάλη» πέρασε στην Όλγα Γεροβασίλη. Η αντιπρόεδρος της Βουλής, μέσα από την «Αυγή», έστειλε μήνυμα ότι η δεξιά «στροφή» δεν θα γίνει ανεκτή.

«Για να αντιμετωπίσουμε την Ακροδεξιά πρέπει να μιλήσουμε για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, ειρήνη. Όχι για “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.


Πηγή