Ο Κασσελάκης ετοιμάζει νέα ηγετική ομάδα: Τα «καλά» και τα «κακά» στελέχη – Παραγκωνίζει «παλιούς»

12

Ένα από τα μεγάλα «κατηγορώ» που απευθύνουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και πρόσωπα που τον στηρίζουν ανοιχτά, είναι πως όλο αυτό το διάστημα το κόμμα κινείται στα «τυφλά»

Νέα ηγετική ομάδα, η οποία μάλιστα θα απαρτίζεται από «καλά παιδιά» -κάτι που δεν ήταν κατά τον ίδιο πολλοί από την προηγούμενη, σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι επιβεβαιώνει πανηγυρικά τα σχετικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, αλλά και ότι θα παραγκωνίσει πλήρως τα στελέχη που παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επικράτηση του και συμμετείχαν στα καθοδηγητικά όργανα επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Ένα από τα μεγάλα «κατηγορώ» που απευθύνουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και πρόσωπα που τον στηρίζουν ανοιχτά, είναι πως όλο αυτό το διάστημα το κόμμα κινείται στα «τυφλά», χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Μόνο με την «αύρα» και το «επικοινωνιακό χάρισμα» που θεωρεί ο Στέφανος Κασσελάκης ότι διαθέτει.

Με απλά λόγια, του καταλογίζουν ότι δεν προσπάθησε καν να φτιάξει ένα καθοδηγητικό όργανο, το οποίο και θα «τρέξει» το κόμμα στον δρόμο προς τις ευρωπαϊκές κάλπες. Η Πολιτική Γραμματεία -την οποία δεν ελέγχει ο πρόεδρος- έχει επί της ουσίας καταστεί ανενεργή. Το νέο Εκτελεστικό Γραφείο που δημιουργήθηκε μετά το επεισοδιακό Συνέδριο, συνεδριάζει στη χάση και στη φέξη.

Και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θέλει να μην έχει καμία δέσμευση απέναντι σε κανέναν. Ειδικά σε όσους θυμίζουν την παλιά καθοδήγηση, επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος, όμως, έχει άλλα σχέδια για το μέλλον, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, συνομιλώντας με κατοίκους της Κέρκυρας, το Μεγάλο Σάββατο. Θα δημιουργήσει μια νέα ηγετική ομάδα. «Εγώ ένα πράγμα μπορώ να σου εγγυηθώ. Ότι η μελλοντική ηγετική ομάδα του κόμματος θα είναι καλά παιδιά», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μάλιστα, για να είναι εντελώς σαφής ως προς τις προθέσεις του, φρόντισε να συμπληρώσει ότι «πολλοί δεν ήταν καλά παιδιά» – αναφερόμενος προφανώς στα πρόσωπα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να το ξεκαθαρίζει αν αυτός ο χαρακτηρισμός αφορά και πρόσωπα που έχουν παραμείνει στην Κουμουνδούρου.

Προσπερνώντας την κριτική που ανέπτυξε για ανθρώπους που ελάχιστα γνώριζε, αλλά ο ελληνικός λαός αντάμειψε πολλές φορές εκλέγοντας τους βουλευτές ή σε άλλους μαζικούς χώρους, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο προκείμενο. Το οποίο είναι, προφανώς, οι σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στη νέα ηγετική ομάδα θα συμμετέχουν ελάχιστα πρόσωπα από εκείνα που βρίσκονται σήμερα σε θέσεις-«κλειδιά». Ούτε καν εκείνοι που τον στήριξαν. Είτε γιατί τον πίστεψαν, είτε γιατί αναγκάστηκαν να το κάνουν χρησιμοποιώντας τον ως «σανίδα σωτηρίας» για τους εαυτούς τους.

Μάλιστα, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι κάποιοι που συνέβαλαν ακόμα και στο να εκλεγεί πρόεδρος, δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν τη «βιτρίνα» του κόμματος, «φωτογραφίζοντας» πρόσωπα που είτε ανοιχτά, είτε συγκαλυμμένα, τον βοήθησαν.

Όπως όλα δείχνουν, στη νέα ηγεσία θα βρίσκονται κάποια «φρέσκα» πρόσωπα από το ευρωψηφόδελτιο, τα προσωπικά του think tanks -που παραμένουν, επί της ουσίας, χωρίς αντικείμενο- ενώ ρόλο-έκπληξη θα έχει νεαρό πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της τηλεόρασης και μετά τις ευρωεκλογές θα αναλάβει ρόλο δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Προφανώς και θα πρόκειται για πρόσωπα που ελάχιστη σχέση θα έχουν κατά το παρελθόν με οποιαδήποτε μορφή της ελληνικής Αριστεράς, ενώ θα αποτελούν «πιστούς στρατιώτες» του προέδρου, που θα υποστηρίζουν την προσωπική πολιτική που ασκεί.


Πηγή