Απίστευτο θράσος Ράμα – Ζήτησε το Σύνταγμα για να… μιλήσει!

16

Είναι να απορεί κανείς με το σκεπτικό των αλβανικών Αρχών

Ο Έντι Ράμα θα έρθει στην Αθήνα στις 12 Μαΐου ωστόσο το θράσος του Αλβανού πρωθυπουργού ξεπερνάει κάθε λογική καθώς ζήτησε το Σύνταγμα για να μιλήσει στους συμπατριώτες του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τόσο από την αλβανική πλευρά όσο και από τον δήμο Αθηναίων, μετά την απόρριψη του αιτήματος για να γίνει συγκέντρωση του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι έπεσε στο τραπέζι η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα!

Ωστόσο για λόγους ασφαλείας ο δήμαρχος, Χάρης Δούκας, αρνήθηκε, κάτι το οποίο φυσικά είναι και το πλέον λογικό.

Τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκέντρωση αυτή πιθανότατα να πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ.

Πηγές από την Ελληνική Αστυνομία αναφέρουν στο Newsbomb.gr πως έχουν ενημερωθεί για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα μετά από επικοινωνία τους με την πρεσβεία, ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η τοποθεσία της συγκέντρωσης για να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Αυτό φυσικά που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το… θράσος του Ράμα, ο οποίος αφενός θα έρθει στην Ελλάδα στις 12 Μαΐου, δηλαδή στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψη του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, και αφετέρου ζήτησε να μιλήσει στην καρδιά της Αθήνας!

Με απλά λόγια, είναι σαν να πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν την πλατεία Ταξίμ για να βγάλει λόγο στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης!

Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα πράξει η αλβανική πλευρά, η οποία εξ αρχής δείχνει τη διάθεση να δυναμιτίσει το κλίμα παρά να ρίξει τους τόνους.

Να σημειωθεί πως ο Έντι Ράμα θα μεταβεί στη συνέχεια στο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ και στο Μιλάνο, δηλαδή σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις όπου ο αλβανικός πληθυσμός είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Και όλα αυτά ενώ η γειτονική χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο, κάτι που ο Ράμα προφανώς (στο μυαλό του) θέλει να εκμεταλλευτεί μιλώντας στους συμπατριώτες του στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων!

Μαρινάκης για επίσκεψη Ράμα: «Δεν θα μπορούσαμε να ενθαρρύνουμε μία τέτοια εκδήλωση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παραχώρησε σήμερα (08/05) συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, μιλώντας για το ζήτημα της Μονής της Χώρας, την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Αθήνα, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με «φόντο» το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

«Δεδομένα είναι η έντονη ενόχληση, η πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια, συνολικά των Ελλήνων πολιτών, η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και από εκεί και πέρα, βέβαια, θεωρώ ότι ένα από τα πολλά θετικά του διαλόγου και αυτής της φάσης, είναι ότι μπορούμε να διατυπώνουμε και τις έντονες διαφωνίες μας σε επιμέρους κινήσεις και επιλογές, μία εκ των οποίων είναι και αυτή», σημείωσε αρχικά για την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί.

«Το κέρδος του διαλόγου είναι ότι αυτή τη στιγμή και λόγω αυτής της φάσης και κυρίως λόγω της φύλαξης, της οχύρωσης των συνόρων μας, έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με οιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, με εκμηδενισμό και από τον Έβρο και από το Αιγαίο.

Βρισκόμαστε σε μία φάση, όπου για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε σχεδόν εκμηδενισμό των παραβιάσεων και βέβαια θετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του διαλόγου, όπως η διευκόλυνση της βίζα, που έχουν οφέλη, έχουν θετική επίδραση και στους κατοίκους των νησιών» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι αφελής.

«Προφανώς έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές στις θέσεις μας, με την Τουρκία. Μία είναι η κύρια διαφορά, μία είναι η διαφορά που ζητάμε να επιλυθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν και άλλα πολλά στα οποία διαφωνούμε, όπου συνεχίζουμε και διαφωνούμε και χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης, θα συνεχίζουμε να τα θέτουμε προσδοκώντας στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», ανέφερε.

Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε την αντιπολίτευση να λάβει θέση για το εάν διαφωνεί με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, το κλίμα ηρεμίας που έχει αποτυπωθεί, τα οφέλη για τους κατοίκους των νησιών και την επιτυχή διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

«Πήγε ο κ. Κασσελάκης σε αρκετά νησιά, τόσες ημέρες που ήταν, νομίζω ότι το διαπίστωσε αυτό και οι ίδιοι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από την Ελλάδα της Μόριας και της Ειδομένης, των δομών ντροπής, όπου δεν υπήρχε κανένας σεβασμός ούτε των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά ούτε των αγωνιών των κατοίκων των νησιών, φθάσαμε σε μείωση μέχρι και 90% από εκείνα τα χρόνια και μετά από το δύσκολο προηγούμενο χρονικό διάστημα, έχουμε καταφέρει, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, ν’ αντιμετωπίσουμε μία πολύ σημαντική απαίτηση των κατοίκων, δηλαδή να μειώσουμε τις ροές και βέβαια να προχωρήσουμε μία συγκεκριμένη πολιτική» προσέθεσε, τονίζοντας ότι τα προβλήματα δεν σβήνονται, ούτε οι διαφωνίες εκλείπουν, επειδή ξεκινά μία φάση διαλόγου.

«Ούτε έχουμε αυταπάτες, ούτε πιστεύουμε ότι η Χάγη είναι κοντά. Το έχουμε πει από την αρχή. Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί. Αλλά, όλα είναι θέμα εναλλακτικών και όταν απλώς κατηγορείς, χωρίς να εμφανίζεις μία εναλλακτική, απλά λαϊκίζεις και κάνεις αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» σημείωσε.

Για το ζήτημα της επίσκεψης Ράμα, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως «είναι μία ιδιωτική επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού. Είναι στο πλαίσιο προεκλογικών του περιοδειών. Δεν είναι προσκεκλημένος της ελληνικής κυβέρνησης, άρα δεν είναι μία διμερής επίσκεψη στο πλαίσιο πρόσκλησης ή συμφωνίας μεταξύ δύο κρατών.

Η κυβέρνηση έλαβε μία εντελώς τυπική ενημέρωση μόλις εχθές. Δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη για τον τόπο τέλεσης αυτής της εκδήλωσης. Η ελληνική κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει ούτε θα μπορούσε να ενθαρρύνει μία τέτοια εκδήλωση. Αλλά από εκεί και πέρα όμως, επειδή υπάρχει –όπως ξέρετε καλά– το ελεύθερο δικαίωμα της συνάθροισης, δεν μπορεί με κάποιον τρόπο και να απαγορεύσει μία συνάντηση, σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια της εκδήλωσης. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όλα τα μέτρα ασφαλείας».

Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του λόγου του κ. Κασσελάκη ότι οι Υπουργοί δολοφονούν παιδιά, ανέφερε πως «εμείς δεν θέλουμε να πάμε έτσι μέχρι τις ευρωεκλογές, ούτε –το κυριότερο– μετά τις ευρωεκλογές, γιατί έχουμε ακόμη τρία χρόνια που η κυβέρνηση χρειάζεται να τρέξει όλο το υπόλοιπο του προγράμματος και να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα και η αντιπολίτευση να αντιπροτείνει κάνοντας προφανώς σκληρή κριτική.

Άρα, απαντώντας στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος, οι τελευταίοι που το επιθυμούμε αυτό –μετά τους πολίτες που νομίζω δεν θέλουν να βλέπουν αυτήν την κατάσταση– είμαστε εμείς. Από εκεί και πέρα, όμως, όταν βλέπουμε μάλιστα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –αν δεν κάνω λάθος– του ίδιου του κ. Κασσελάκη, να ανεβαίνει ένα τέτοιο ανατριχιαστικό βίντεο, μία τέτοια ανατριχιαστική αποστροφή, που δεν νομίζω ότι είναι θέμα ερμηνείας, δεν είναι ζήτημα ερμηνείας των λεγομένων του κ. Κασσελάκη. Το είπε ξεκάθαρα και πραγματικά ντρέπομαι και να το αναπαράξω».

«Αποτελεί μία ανατριχιαστική δήλωση», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «επειδή απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν χάσει παιδιά και επειδή κάποια πράγματα ξεπερνούν ακόμη και τη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, εγώ δεν θυμάμαι ξανά πολιτικό αρχηγό, είτε της αντιπολίτευσης είτε πρωθυπουργό είτε πρόεδρο κόμματος, να κάνει κάτι τέτοιο. Εκτός από Προέδρους κομμάτων που έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Δεν αρμόζει στον ρόλο του αυτό το οποίο είπε ο κ. Κασσελάκης».

«Αισθάνομαι βέβαιος και ήδη έχουμε δει και ακούσει ότι υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα, τα οποία δεν εκπροσωπούνται από αυτήν την ρητορική. Ήταν κάποτε μία συνιστώσα αυτού που λέγαμε “πολακισμός” αλλά πλέον –να το πούμε καθαρά για να ακουστεί– είναι η βασική, η μοναδική θα έλεγα, τάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδιανόητο να ακούγονται αυτά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον χρόνο διαρροής των μέιλ και σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έγιναν μεταγενέστερα, επί υπουργίας της Νίκης Κεραμέως, ο κ. Μαρινάκης είπε πως «το επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, διαψεύδοντας αυτόν τον ισχυρισμό που μεταφέρθηκε από μία εφημερίδα: μιλάμε για το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών διαδικασιών του Μαΐου του 2023 και του Ιουνίου του 2023. Μάλιστα, έχω την εντύπωση πως είναι προς τον Ιούνιο του 2023, όμως, πριν από τις δεύτερες εκλογές».

Τέλος, για τη διάρρηξη στο γραφείου του διευθυντή Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών, που –κατά την ΕΛΑΣ– φαίνεται ότι δεν είναι διάρρηξη, ο κ. Μαρινάκης, αφού υπενθύμισε ότι η αρμόδια Υπουργός, κυρία Κεραμέως, μίλησε για φερόμενη διάρρηξη, σημείωσε πως «πριν καλά – καλά επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές κατηγορηθήκαμε γιατί υποβαθμίσαμε το θέμα. Επίκειται –δεν ξέρω σε ποιο χρονικό σημείο ακριβώς– μία επίσημη ενημέρωση. Το σωστό είναι να μην προδικάζουμε».


Πηγή