Εκλογές 2019: Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα δικαστήρια

836

To υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τις ημέρες που δεν θα λειτουργούν τα δικαστήρια για τις ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων όλης της χώρας από 22 Μαΐου 2019 έως και 31 Μαΐου 2019, και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών β’ γύρου, μέχρι και 5 Ιουνίου 2019, πλην των Ειρηνοδικείων και των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, όπου η αναστολή θα ισχύει μέχρι και την 7 Ιουνίου 2019.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 22 Μαΐου 2019 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου 2019 ή την 7η Ιουνίου κατά περίπτωση.

Κατά την ίδια περίοδο αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες διενέργειας πλειστηριασμών.

Οι διαδικασίες αυτοφώρου και ασφαλιστικών μέτρων θα λειτουργήσουν βάσει των αποφάσεων που θα λάβουν οι διοικήσεις των οικείων δικαστικών σχηματισμών.

Οι προθεσμίες κατάθεσης δικογράφων θα ανασταλούν κατά τα ως άνω χρονικά διαστήματα αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Λεπτομέρειες θα δοθούν με αποφάσεις των Διοικήσεων των αρμοδίων δικαστικών σχηματισμών.

Τέλος, κατά τα ως άνω διαστήματα δεν θα είναι δυνατή η κατάθεση δικογράφων μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΟΠΣ Ολομέλειας και ΟΣΔΔΥ ΠΠ (solon.gov.gr και portal.olomeleia.gr).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πηγή