Καμμένος: «Ντροπή η κοτερομαχία ενώ η Τουρκία απειλεί!»

774

Τον κώδωνα του κινδύνου από τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο αλλά και το Αιγαίο συνολικά, έκρουσε κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, δήλωσε πως είναι θλιβερή η εικόνα σε μια κρίσιμη μέρα για τη χώρα όπου εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο 32 τουρκικά F16 και προχώρησαν σε αερομαχίες, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της ΝΔ, να επιδίδονται σε «κοτερομαχίες». « Είδαμε στη Βουλή να διεξάγεται μια προσωπική αντιπαράθεση», δήλωσε σημειώνοντας: «Είναι ντροπή, την ώρα που η Τουρκία απειλεί με κατοχή εθνικού εδάφους».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως «είναι ένα μόρφωμα που έχει χάσει τη λαϊκή υποστήριξη και ποντάρει μόνο σε ένα όνομα ταμπέλα και ουσιαστικά αυτό που ακούγεται είναι ότι δεν κάνει το παιδί αλλά τι να κάνουμε! Αυτή είναι η αλήθεια και σε αυτή αποτυπώνεται η εικόνα της Βουλής».

Επίσης έκανε λόγο για πολιτικές «τροτέζες» που αντικατέστησαν μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού. «Ανταλλάχθηκαν θετικές ψήφοι με υπουργικές καρέκλες», είπε. Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ πρόσθεσε πως στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, δεν ειπώθηκε τίποτα για την Ευρώπη και πρόσθεσε: «άκουσα τον Μητσοτάκη να λέει την Ευρώπη που έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ΕΟΚ. Έχει σχέση η Ευρώπη των μεγάλων οραματιστών, με την Ευρώπη τη σημερινή;».

«Για ποια Ευρώπη θα μιλήσουμε; Για αυτή που ήθελε το 15’ με σχέδιο Σόιμπλε και σύμφωνο τον Βαρουφάκη να πάμε σε μετατροπή ανθρώπων σε αποθήκες ψυχών; Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει», είπε.

Ακόμα, σημείωσε πως ο κ Τσίπρας θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ και αναγνώρισε τη συνεισφορά της αριστερής του πτέρυγας επειδή όπως είπε έχει εντιμότητα στις απόψεις της. Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως το κόμμα του έβαλε ένα μεγάλο λιθαράκι στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ. «Κάποιοι μιλάγανε για τη Χαμάς όταν λέγαμε για συμμαχία με Ισραήλ. Η διοίκηση Ομπάμα και Τραμπ επέλεξαν την Ελλάδα ως σύμμαχο. Σε αυτό βοήθησαν οι ΑΝΕΛ και θα πρέπει να συνυπολογίσετε!», πρόσθεσε.