Κυριάκος Μητσοτάκης: Ταυτίζεστε με την φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας

805

Με ένα λεκτικό λάθος του Νίκου Βούτση ο οποίος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ξεκίνησε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Ευκλείδη φανταστική και ξεκαθάρισε πως την μάχη κατά των ανισοτήττων δεν την χαρίζουμε στην αριστερά. «Εσείς το μόνο που έχετε κάνει ειναι να παράγετε μιζέρια» είπε σημειώνοντας πως κάποια στιγμή η οικονομία πρέπει να παράγει πλούτο.

Αναφέρθηκε σε μια κυβέρνηση που έχει απεριόριστες ανοχές σε συμπεριφορές που δεν χωρούν στην Νέα Δημοκρατία. «Που θα ήταν αδιανόητες σε μια φυσιολογική χώρα» όπως είπε.

Παραδέχθηκε ότι η συζήτηση την Τετάρτη εκτραχύνθηκε και ότι δεν είναι αυτό το ήθος του. «Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένεια μου» είπε ξεκαθαρίζοντας πως ο τρόπος που πολιτεύεται δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται ως αδυναμία.

Αφιέρωσε στον πρωθυπουργό ένα δίστιχο από το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη με τίτλο «Φοβάμαι» και αναφέρθηκε στις αλήθειες που προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση.

«Όλοι μαζί είστε Πολάκης, αυτό κατάλαβα από αυτή τη συζήτηση» υποστήριξε και τόνισε πως ήταν επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγηθούμε εδώ καθώς δεν ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει ή θα μπορούσε να τον αποπέμψει.

Δείτε live


Πηγή