(Video) Αντίδραση του Μαξίμου για το “ναι” του Κ. Μητσοτάκη στην επταήμερη εργασία

785

Τη δική του απάντηση εξέδωσε το Μαξίμου σε όσα είπε σήμερα στην συνέντευξή του ο Κ. Μητσοτάκης σχετικά με την επταήμερη εργασία και τη μη δέσμευσή του για την 13η σύνταξη.

«Ο κ. Μητσοτάκης δε δεσμεύθηκε για 13η σύνταξη, αλλά δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία!

Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του.

Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη “ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα”. Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί.

Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα ( επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα.

Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό.»

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:  «Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με εργασιακή σύμβαση με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων και με πολύ καλύτερες αποδοχές και με καλύτερα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε ένα κόσμο που αλλάζει και πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος να συμβιβαστούν στη νέα πραγματικότητα».