Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης μίλησε για 7ήμερη εργασία – Μας γυρίζει στον 17ο αιώνα

702

«Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά», έγραψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζονταν την απάντηση που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το ασφαλιστικό και το πώς σκοπεύει στο τομέα αυτό η Νέα Δημοκρατία.

«Ακόμη και για τον κο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανάρτηση του στο Facebook και συνεχίζοντας τόνισε: «Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα. Να μην του επιτρέψουμε να μας γυρίσει εκεί!».

Στην ερώτηση του Newsbomb.gr και της δημοσιογράφου Ευδοκίας Μύτιλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι για να μειωθούν τα ποσοστά της ανεργίας και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ώστε να λυθεί η δύσκολη εξίσωση του ασφαλιστικού θα πρέπει κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εκσυγχρονιστούν.

Στη συνέχεια έδωσε εργασιακά παραδείγματα, τα οποία, όπως ανέφερε, μπορεί να πηγαίνουν κόντρα στις σημερινές συνθήκες εργασίας, ωστόσο είναι η απόδειξη ότι ο κόσμος αλλάζει. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «αν μία επιχείρηση, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, αλλάξει την 5ημερη εργασία σε 7ημερη, με επιχειρησιακή σύμβαση και περισσότερες απολαβές και εργασιακά δικαιώματα, αυτό δείχνει ότι είμαστε σε ένα περιβάλλον που αλλάζει. Κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την απάντηση του Κυριακού Μητσοτάκη στο Νewsbomb.gr.

Άμεση ήταν και η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο με ανακοίνωση του καυτηρίασε τις τοποθετήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή