Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμμένος: Το Eurogroup δεν έχει καμία νομιμότητα

874
Καμμένος: Το Eurogroup δεν έχει καμία νομιμότητα

Ο κ. Καμμένος μιλώντας για το πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο ΕΕ, σημείωσε πως «οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν τις ίδιες απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς μιλούν για μία Ευρώπη μέσω της τραπεζικής Ένωσης στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών-κρατών». Όπως υποστήριξε, οι ΑΝΕΛ είναι αντίθετοι σε αυτή την Ευρώπη, και προσέθεσε πως «πιστεύουμε στην Ευρώπη που έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Ευρώπη των εθνών- κρατών, στην Ευρώπη των ιδιαιτεροτήτων του κάθε έθνους, στην Ευρώπη των ίσων».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ουσιαστικά δημιουργηθεί όργανα στην Ευρώπη τα οποία δεν είναι θεσμικά, τονίζοντας πως «το Eurogroup δεν έχει καμία νομιμότητα καθώς δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή σύμβαση και σε κανένα Σύνταγμα».

«Το εκάστοτε Eurogroup παράτυπα αποφασίζει για τις τύχες των λαών. Από το Eurogroup παίρνουμε άδεια για να μειώσουμε τους φόρους, από το Eurogroup υποχρεωνόμαστε να κόψουμε τις συντάξεις, από το Eurogroup υποχρεώνονται τα έθνη να ακολουθήσουν μία διαφορετική οικονομική πολιτική από αυτή που οι λαοί δίνουν την εντολή στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» σημείωσε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η διαμορφωμένη κατάσταση σε επίπεδο Ευρώπης και αυτή η λογική «εξυπηρετεί τους μεγάλους, εξυπηρετεί ιδιαίτερα τη Γερμανία η οποία μέσω του οικονομικού πολέμου προσπαθεί να καθυποτάξει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ο ίδιος μιλώντας για τα αίτια που η χώρα μας ταλαιπωρήθηκε από τα μνημόνια, είπε ότι «το σχέδιο ήταν να κατασχεθούν οι φυσικοί πόροι της χώρας μας», ενώ υποστήριξε ότι Ελλάδα έχει υπογράψει με την ExxonMobile και την Total για τα κοιτάσματα φυσικού αέριου νότια της Κρήτης, τα οποία έχουν αρχική μίνιμουμ εκτίμηση 350 δισεκατομμύρια δολάρια».