Μαξίμου: Ομολογία Μητσοτάκη για κατάργηση της δημόσιας Υγείας

723

Νέα επίθεση εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή δηλώσεις του, την Τρίτη (14/05/2019).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του, ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να μην έχουν κόστος».

Το Μαξίμου προσθέτει ότι: «Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί.»

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει:

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια».

Ανέφερε ακόμα ότι η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Για παράδειγμα σε ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων.

Πηγή