Ο Τάκης Μπινιάρης για την Αθήνα που οραματίζεται

1226

Ποιος είναι ο Τάκης Μπινιάρης

Ο Τάκης Μπινιάρης είναι μουσικός και τραγουδιστής. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γαλλίας, στο Παρίσι.

Γυρίζοντας συμμετείχε στο Jesus Christ Superstar με δάσκαλο το Μίμη Πλέσσα,  ενσαρκώνοντας το ρόλο του Χριστού.

Είχε πολλές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Σπανός,ο Γιώργος Κατσαρός και ο Μάνος  Χατζηδάκις.

Έγραψε τη μουσική σε πολλά θεατρικά και παιδικά έργα. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 100 τραγούδια (δικές του συνθέσεις). Συμμετείχε στη Eurovision με το τραγούδι, «Μοιάζουμε» και είχε λάβει μέρος στην ομάδα εργασίας διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Γιατί τον Δήμο Αθηνών;

Όπως λέει ο ίδιος «δύο ήταν οι λόγοι οι οποίοι με έκαναν να ενταχθώ στην προσπάθεια του υποψηφίου δημάρχου, Βασίλη Καπερνάρου. Πρώτον η πολύχρονη γνωριμία μου μαζί του. Όλα αυτά τα χρόνια τον παρατηρούσα στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις του και εκτιμούσα το καθαρό και πάντα αποτελεσματικό λόγο του. Έβγαζε πάντα κάτι θετικό. Και το τελευταίο και όχι έσχατο ήταν ότι το πάλεψε μόνος του. Δεν βρέθηκε πίσω από κανένα κόμμα, κανένα χρώμα, και οι επιλογές των στελεχών. Ένα κόμμα λοιπόν χωρίς ομπρέλα»

Ποιες είναι οι τρεις προτεραιότητες:

Για την Αθήνα της φιλαναγνωσίας και του πολιτισμού

Αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα του βιβλίου διά μέσου των αιώνων, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να απουσιάζουν από το πρόγραμμά μας οι προτάσεις μας για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Διότι το βιβλίο, είναι το θεμέλιο του πολιτισμού.

Προτάσεις 

α. Δημοτικές Βιβλιοθήκες

β. Κινητή Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

γ. Λέσχες Ανάγνωσης στο Δήμο

δ. Τιμητικές εκδηλώσεις για σπουδαίους συγγραφείς και ανθρώπους του βιβλίου γενικότερα

ε. Πρωτοβουλίες για τη διάδοση του βιβλίου και της Φιλαναγνωσίας

στ. Βιβλία σε ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο

Καθαριότητα

Ιστορικά η Αθήνα βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους στον τομέα της καθαριότητας. Ευθύνη γι’ αυτό δεν έχει το προσωπικό του Δήμου αλλά οι επιλογές της σημερινής Δημοτικής Αρχής να περιορίζει το κόστος της καθαριότητας για να μπορεί να διαφημίζει την οικονομική τάξη του Δήμου. Κάτι που δεν αληθεύει αν δει κανείς τον δανεισμό του. Η λύση πρέπει να είναι καθολική και άμεση, χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Ασφάλεια σε κάθε γειτονιά

Τα τείχη μίας πόλης είναι οι νόμοι. Δεν αρκεί όμως να υπάρχουν, πρέπει και να εφαρμόζονται. Η ασφάλεια, ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Αθηναίων, δεν περιορίζεται σε γενικές δηλώσεις ή αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες. Οι δημότες πληρώνουν φόρους για να έχουν ασφάλεια και η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το κράτος, έχει την υποχρέωση να την παρέχει σε όλους.