Μαρινάκης: Νόμιζα ότι ο Τσίπρας θα αλλάξει τη χώρα – Έκανα λάθος

759

Για την κόντρα του με την κυβέρνηση, τα μέσα ενημέρωσης, τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, μίλησε στη συνέντευξή του στην εκπομπή Αυτοψία και τον Alpha ο  Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο εφοπλιστής, ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» και στον Αντώνη Σρόιτερ για το πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, αλλά και για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιγραμματικά οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη:

Δεν κρύβομαι. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα «Ποτάμι».

– Έπεσα έξω που στήριξα την Δούρου.

– Δεν είχα την οικειότητα να ζητήσω από τον πρωθυπουργό να διώξει έναν υπουργό του.

Ποτέ δεν υπολόγισα ότι ο Καμμένος μπορεί να μου κάνει ζημιά. Ποτέ δεν υπολόγισα ότι ο Καμμένος μπορεί να μου κάνει ζημιά.

Είναι υπερβολικό να χαρίσω 23 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση για τον Καμμένο.

– “Η λογική όποιος δεν είναι μαζί μας, τον τελειώνουμε” επικρατεί στη μαφία.

Με τον Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις. Δεν είναι φίλος μου.

– Ουδέποτε έχω φιλοξενήσει τον Μητσοτάκη στο κότερο μου.

Όση σχέση έχει ο κύριος Τσίπρας με το Noor1, άλλη τόση έχω και εγώ. Δεν έχω ουδεμία σχέση. Αν χρησιμοποιήσω τις ίδιες πηγές παραπληροφόρησης, ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν είχε περάσει όμορφα στο Noor1.

Ο κ. Τσίπρας προέρχεται από πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της Χούντας.

Ουδέποτε χρηματοδότησα της Ν.Δ.

“Έπεσα έξω. Τώρα δεν θα την στηρίξω”

Ερωτώμενος όμως πιο συγκεκριμένα σχετικά με την ψήφο του, σημείωσε «Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισα Ποτάμι. Στήριξα Δούρου στην Περιφέρεια. Έπεσα έξω. Τώρα δεν θα την στηρίξω».

Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ότι η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρχικά πολύ καλή. «Η σύγκρουση δεν ξεκίνησε από μένα. Είχαμε μια καλή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες. Πίστευα ότι ήταν κάτι σωστό. Στηρίχτηκαν πάνω μου και λόγω του αψεγάδιαστου φακέλου. Ο διαγωνισμός είχε αίσιο τέλος στο πρώτο του σκέλος. Μετά ήρθε η απόφαση του ΣτΕ».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ξεκαθάρισε πως «Είναι μεγάλο ψέμμα ότι είμαι το αφεντικό της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά τα λέει ο πρωθυπουργός για να πετά την μπάλα στην εξέδρα». Ερωτώμενος σχετικά με την «γραμμή» των εφημερίδων της ιδιοκτησίας του, τόνισε πως «Τα Νέα και το Βήμα παραμένουν εφημερίδες του Κέντρου και της Αριστεράς. Δέχομαι πολλά παράπονα από τη ΝΔ και για το ρεπορτάζ της ΝΔ. Δεν ασχολούμαι με αυτά.

Προχωρώ με τους συγκεκριμένους διευθυντές. Έχουμε πολύ καλούς δημοσιογράφους, ακούς και διαβάζεις όλες τις απόψεις. Η πορεία έχει δείξει ότι καλώς τους έχω εμπιστεύθεί. Το να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση το θεωρώ εποικοδομητικό. Το να σου ασκούν κριτική είναι καλό. Λένε για fake news. Δυστυχώς για εκείνους επαληθεύονται».

Στη συνέχεια ο εφοπλιστής τόνισε πως «Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν βάλει σκοπό της ζωής του να κλείσει το MEGA, το Βήμα και τα Νέα ή να τα αγοράσει κάποιος άνθρωπος και να τα κάνει όπως είναι σήμερα το Έθνος, το Documento κλπ Μου ζήτησαν να τοποθετήσω ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στις δυο εφημερίδες. Ζήτησαν να κάνω δικούς τους ανθρώπους για διευθυντές. Αν μου ζητηθεί να καταθέσω στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα πω και ποιος μου το ζήτησε αυτό.

Δεν ζήτησα ποτέ να απομακρυνθεί ο Καμμένος από την κυβέρνηση. Θα έπρεπε να έχω μεγάλη οικειότητα με τον πρωθυπουργό για να κάνω κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχα τέτοια σχέση με τον κ. Τσίπρα. Για ότι μου έχει κάνει ο Καμμένος, έχω κάνει αγωγές και έχω απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι κουραστικό κάθε μέρα να ακούς κάποιον να προσπαθεί να σου κάνει κακό αλλά γενικά ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να μου κάνει κάτι.

Τον βολεύει τον πρωθυπουργό να μιλάει συνεχώς για εμένα και τη σχέση μου με τη Νέα Δημοκρατία. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους.

Το Βήμα και τα Νέα έχουν παραμείνει σε κεντροαριστερή γραμμή και, μάλιστα, έχω ακούσει και παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία».

Οι σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη

Αναφορικά με την σχέση του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:

«Αν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ, όπως σας είπα για τον αείμνηστο πατέρα του, όπως σας είπα για τον παιδικό μου φίλο, τον Ισίδωρο, τον οποίο πάντρεψα με την Ντόρα, και με την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι ντροπή. Δεν έχουν κάνει κάτι οι άνθρωποι για να αισθανόμαστε άσχημα να είναι φίλοι μας. Προς Θεού».

«Εγώ ξέρετε κύριε Σρόιτερ, δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου, ούτε για το τι έχω κάνει μέχρι σήμερα και θα σας πω το εξής, την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατέρα μου. Ο οποίος είχε πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και είχα την τιμή, μπορώ να πω πάρα πολλές φορές να κάτσω μαζί τους, να ακούσω διάφορες συζητήσεις και μπορώ να σας πω ότι είχα μια πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε επαληθευτεί πολλές φορές πολλά χρόνια μετά. Και νιώθω περήφανος γι΄ αυτό. Σας λέω και πάλι ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ότι είχα την τιμή και είχα ακούσει πάρα πολλές συζητήσεις και είχα βρεθεί μαζί τους», συνέχισε.

«Δεν είμαι Μπερλουσκόνι»

Επιπλέον ανέφερε: «Εγώ δεν προλαβαίνω να δίνω γραμμή στις εφημερίδες μου. Εγώ συλλαβίζω αλήθειες και δεν κοροϊδεύω τον λαό, όπως εκείνος που έχει την ευφράδεια.

Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έρχεται από τον Πειραιά. Δεν είμαι Μπερλουσκόνι. Το να έχεις άποψη δεν σε εμπλέκει αυτόματα με την πολιτική. Δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Αν με ενδιέφερε θα το έλεγα».

Υπόθεση Καλογρίτσα

Ο γνωστός εφοπλιστής δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την υπόθεση Καλογρίτσα: «Μου έστειλαν τον Καλογρίτσα για να τον βοηθήσω με τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν είδε φως και ανέβηκε στο γραφείο μου. Ήρθε επίσημα στο γραφείο μου. Τον έστειλαν. Υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει την επίσκεψή του. Έχει κάποια λογική το να έρθει από μόνος του ένας ανταγωνιστής μου και να μου ζητήσει οικονομική βοήθεια; Ας απαντήσει ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας για να το αν τον έστειλαν. Μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει. Αυτό το ραντεβού το κανόνισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα».

«Ο κ. Τσίπρας προέρχεται από πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της Χούντας»

«Είδαμε ένα γεγονός, είδαμε τους ισολογισμούς, ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας. Λοιπόν αυτό είναι σαν να λέμε να σας φέρω ένα παράδειγμα κυρίε Σρόιτερ ότι πώς αισθάνεται ένας Κουβανός πολίτης όταν συζητούν υποθετικά για τον Τσε Γκεβάρα και λένε ότι η οικογένεια του Τσε Γκεβάρα του γνωστού επαναστάτη πλούτισε με δουλειές που είχε κάνει με το καθεστώς Μπατίστα… θα είναι ιδιαίτερα περήφανοι; Άρα λοιπόν για έναν δήθεν αριστερό όπως ο κύριος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε οικογένειά του είναι πολύ απλά τα πράγματα», τόνισε.

Πηγή