LIVE – Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγγυόμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες

771

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου» είπε μιλώντας στο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «εγγυόμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες. Για το ΕΚΑΣ έχουμε πει ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μοναδικό μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων».

 

«Καταγγείλλαμε τον χρόνο στον οποιο χορηγήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. Πρώτη φορά ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους δίνοντας ένα επίδομα το οποίο είναι απαραίτητο» είπε σχολιάζοντας την 13η σύνταξη, υποστηρίζοντας πως «αυτά πρέπει να είναι προγραμματισμένα μέτρα, να εντάσσονται στον προϋπολογισμό. Να μην εκλαμβάνονται ως μια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων. Γιατί η κυβέρνηση, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση του αφορολογήτου».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τα όσα είχε λίγη ώρα νωρίτερα πει σε περιοδεία του στον Κορυδαλλό, ότι «μας ενδιαφέρει το παιδί και το εγγόνι να μπορεί να στηρίξει τον συνταξιούχο βρίσκοντας δουλειά. Δεν λένε τίποτα για επενδύσεις και νέες δουλειές. Εκεί εστιάζεται το δικό μας σχέδιο.

Υπάρχει κάποια δικαιολογία γιατί οι εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί; Μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Εμείς ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα».

ΔΕΙΤΕ LIVE:


Πηγή