Άνοιξε τα χαρτιά του ο Τσίπρας: Αυτόν στηρίζει για πρόεδρο της Ευρώπης

789

Τέλος στα σενάρια και την παραφιλολογία για τον ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ως διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το θέμα – που όλο το προηγούμενο διάστημα αξιοποιήθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία- απάντησε στην συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά «ταυτόχρονα συμμετέχει και οργανώνει όλες τις πρωτοβουλίες διαλόγου και κοινής δράσης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας».

«Στηρίζουμε, λοιπόν, την καμπάνια του Νίκο Κούε αλλά ταυτόχρονα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τόσο εγώ στο Συμβούλιο όσο και οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ψηφοφορία θα στηρίξουμε όποιον προοδευτικό υποψήφιο βρεθεί εν τέλει απέναντι στον υπερσυντηρητικό και ανθέλληνα κ. Βέμπερ» συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε πως το πιθανότερο είναι αυτός να είναι ο Φρανς Τίμερμανς.

Στη συνέντευξή του ερωτήθηκε και για τον υποψήφιο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για τον οποίο είναι ότι «στις πιο δύσκολες στιγμές της Ελλάδας, την έσπρωχνε στο γκρεμό του Grexit». «Γιατί έχει συκοφαντήσει τον ελληνικό λαό με το χειρότερο τρόπο, όταν αυτός ο λαός είχε ανάγκη από την ευρωπαϊκή συμπαράσταση. Γιατί ήταν και είναι κατά της κοινωνικής Ευρώπης, του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής μέριμνας. Γιατί ακόμα και τώρα, πριν λίγες μέρες, τάχθηκε δημόσια εναντίον των θετικών μέτρων που πήραμε. Και θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ υποστηρίζουν έναν τέτοιο πολιτικό, με ανθελληνικές και αντιδραστικές θέσεις, για την προεδρία της Κομισιόν. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχουν όλοι υπόψη τους ότι ψηφίζοντας ΝΔ στις ευρωεκλογές, ψηφίζουν Βέμπερ» τόνισε ο πρωθυπουργός.


Πηγή