Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Μανώλης Τσαγκιώτης στο πλευρό του Παχατουρίδη στο Περιστέρι

686

Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Μανώλης Τσαγκιώτης είναι ένα νέο, αυθεντικό και συνάμα μαχητικό πρόσωπο που πρόσθεσε ο επί σειρά ετών δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης στο οπλοστάσιο» του συνδυασμού «Με την Κοινωνία Μπροστά» με φόντο την επόμενη μέρα του Δήμου-πρωτεύουσα της Δυτικής Αττικής!

Γεννημένος στην καρδιά της πόλης, τον Άγιο Αντώνιο, ανατράφηκε με τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει μια πόλη εργατιάς όπως το Περιστέρι, από τον παππού του Μανώλη, που ήταν ο πρώτος παγοπώλης, αλλά και από τον πατέρα του Γιώργο που ανήκει στη «γενιά της Παράγκας» και των εργατικών πολυκατοικιών.

Ο Μανώλης Τσαγκιώτης αποφοίτησε από το ιστορικό ΙΑ’ Λύκειο και όπως κάθε περιστεριώτης που έχει τον αθλητισμό στο dna του από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου φθάνοντας μέχρι τα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας. Η μεγάλη αγάπη του πρεσβεύοντας το δόγμα που συναντά κανείς στο εξωτερικό για την στήριξη και μόνο των τοπικών ομάδων της πόλης τον οδήγησε στην κερκίδα, ως θερμό υποστηρικτή του Ατρόμητου αλλά και του ΓΣΠ θεωρώντας καθήκον και προσφορά να παρακινήσει και άλλα παιδιά να έρθουν κοντά τους. Ταυτόχρονα «γεννήθηκε» και καλλιεργήθηκε μέσα του ο σπόρος της εθελοντικής προσφοράς και δράσης.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Περιστερίου είναι περισσότερο γνωστός με το όνομα του παρά με το επίθετό του. Άλλωστε η αποδοχή ενός ανθρώπου φαίνεται συνήθως από τα πολύ απλά πράγματα. Ο Μανώλης Τσαγκιώτης την έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό με την αυθεντικότητα που προείπαμε, την ειλικρίνεια του, το πάθος του, την αέναη προσπάθεια του να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει. Γι’ αυτό και φέτος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να βρεθεί στην άλλη πλευρά του πεζοδρομίου και να «ταξιδέψει» σε αυτό που αγαπάει:

Στην πόλη του και στην εσωτερική του ανάγκη να προσφέρει μέσα από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και απαντάει σε μερικά σημαντικά ερωτήματα.

Κύριε Μανώλη Τσαγκιώτη ποιος είναι ο σημαντικότερος λόγος που μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στα κοινά του Περιστερίου, βάζετε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Η αγάπη και ο «έρωτας» για την πόλη μου. Όλοι όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Είμαι αθεράπευτος με το Περιστέρι. Το dna, τα πάντα μέσα μου γράφουν «Περιστέρι», είμαι υπερήφανος για την πόλη μου και θέλω να προσφέρω στην πόλη μου. Τόσο απλά».

Βρίσκεστε πολλά χρόνια στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη αλλά φέτος συστρατεύεστε κι επίσημα μαζί του. Ήταν κάτι που θα λέγαμε ότι ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων;

«Σίγουρα όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται τόσα χρόνια δίπλα στον Ανδρέα Παχατουρίδη κερδίζει πάρα πολλά, μαθαίνει πάρα πολλά. Ο δήμαρχος μας είναι ένας αυτοδιοικητικός που αποτελεί πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και μέσα από την προσωπική επαφή που έχω μαζί του εξελίσσομαι συνεχώς. Φέτος ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου που όλη μου την ενέργεια και τις εμπειρίες που μάζεψα να τις προσφέρω στην πόλη μου μέσα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου νιώθοντας εκ των προτέρων ιδιαίτερη τιμή για τη μεγάλη αγάπη που δείχνουν οι συμπολίτες μου προς εμένα».

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως ένα νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Περιστέρι.

«Ένα ακόμη καλύτερο Περιστέρι. Τα όνειρα μας για την πόλη αυτή δεν έχουν ταβάνι και πάντα θέλεις να της δίνεις για να γίνει ακόμη πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο φιλική για τον συμπολίτη. Μια πόλη φωτεινή, καθαρή όπως είναι διαχρονική, μια πόλη προσβάσιμη για όλους και κυρίως για τους ανθρώπους με ξεχωριστές ικανότητες».

-Με ποιους τομείς θέλετε να ασχοληθείτε από την επόμενη μέρα των εκλογών;

« Από πολύ μικρή ηλικία είμαι κοντά στον αθλητισμό. Τον μαζικό και μη. Έχω παίξει μπάσκετ, έχω θητεύσει σε καίριες θέσεις στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου και θέλω πάρα πολύ να ασχοληθώ με αυτό το χώρο αλλά και με οτιδήποτε έχει να κάνει με την καθημερινότητα της πόλης και την προσφορά στους συμπολίτες μας».

– Από αθλητικής πλευράς το Περιστέρι είναι μια πόλη που διαθέτει επιβεβαιωμένα από τις καλύτερες ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στην Ελλάδα.

«Πράγματι ζούμε τρομερές και ανεπανάληπτες στιγμές και όλα ξεκινούν από την κορυφή της πυραμίδας και διαχέονται προς τα κάτω. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον κύριο Σπανό στον Ατρόμητο και τους κυρίους Φίλιππο Κότση και Ανδρέα Πολέμη στο μπάσκετ. Οι δύο ομάδες είναι στις 4- 5 καλύτερες της Ελλάδας και η πόλη μας διαφημίζεται και αλλάζει επίπεδο με την φοβερή πορεία τους . Τα όνειρά μας όμως τόσο για την πόλη μας όσο και για τις ομάδες μας δεν έχουν ταβάνι. Το ευχάριστο είναι ότι έρχονται συνεχώς νέα παιδιά κοντά στις ομάδες μας κυκλοφορούν στην πόλη φορώντας φανέλες και αυτό αποδεικνύει πρωτίστως ότι έχει δυναμώσει πάρα πολύ το κομμάτι των οργανωμένων.

«Ο Ανδρέας Παχατουρίδης έχει επιλέξει την dream team του Περιστερίου και είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην ομάδα του. Από την άλλη φέρω και την ευθύνη για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του και να τον δικαιώσω. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίου και ενωμένοι την επόμενη μέρα ανεξαρτήτου αποτελέσματος θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα ακόμη καλύτερο Περιστέρι».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πηγή