Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η δήλωση για την επόμενη μέρα και η συμφωνία με τον Κυριάκο

737

Έτοιμος για την επιστροφή στην Ελλάδα με την λήξη της θητείας του, είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και φαίνεται πως ήδη σχεδιάζει την επόμενη μέρα της πολιτικής του διαδρομής.

Μια συνέντευξη του στην τηλεόραση του Alpha ήρθε μάλιστα να ρίξει λάδι στη φωτιά για τους σκοπούς του σε ότι αφορά την Νέα Δημοκρατία. «Τι θα κάνω όταν επιστρέψω; Τίθεται στη διάθεση των γεγονότων» είπε χαρακτηριστικά και η δήλωση αυτή ερμηνεύθηκε ως ευθεία αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πόσο δε που έρχεται μετά από δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπροστά στα αποτελέσματα και αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πως «θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα» βάζοντας και ένα μεγάλο αν «σε περίπτωση μικρής διαφοράς, θα πράξουμε αναλόγως»

Ο Έλληνας επίτροπος από την άλλη, στη συνέντευξη του σημείωσε πως «το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι στραμμένη στην Ελλάδα. Από την ώρα που οι πολίτες κρίνουν ότι τους είμαι χρήσιμος για όποιο ρόλο και αποστολή μου αναθέσουν, είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ, πάντοτε στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή την ώρα, διότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει τον δρόμο και μία προοπτική. Τι θα κάνω όταν επιστρέψω; Τίθεται στη διάθεση των γεγονότων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο τα έχουν βρει όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν καλά ενημερωμένες πηγές. «Μίλησαν πριν μερικούς μήνες, συμφώνησαν στο πως θα κινηθούν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στηρίζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας» σημειώνεται στο newsbomb.gr. Μάλιστα ο επίτροπος αναμένεται να είναι στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη στο Περιστέρι αλλά και σε εκείνη στη Θεσσαλονίκη.

Αν με την επιστροφή του στην Αθήνα το φθινόπωρο αλλάξουν τα δεδομένα «τότε θα αποφασίσει τι θα πράξει» τονίζεται σε μια προσπάθεια να σβήσει η φωτιά που άναψε.

Στη δήλωσή του «στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα, διότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ένα δρόμο και μια προοπτική» κάποιοι διέκριναν μια «προειδοποίηση» σε περίπτωση αποτυχίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει όμως εδώ να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μητσοτάκη ενώ δεν αποκλείεται στις προσεχείς εθνικές εκλογές να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.


Πηγή