«Βόμβα» Αντώναρου για κρυφή δημοσκόπηση της ΝΔ

1025

Σε μια «αποκάλυψη» που αν ισχύει αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα προχώρησε ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ο άλλοτε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή υποστηρίζει πως στη Νέα Δημοκρατία έλαβαν νέα δημοσκόπηση με ισχνή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος προετοίμαζε το έδαφος από το βράδυ της Δευτέρας όταν με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook μοιραζόταν με τους «φίλους» του ότι «κάθε μέρα που περνάει χάνεται και μισή έως μια μονάδα. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία Από τους δημοσκόπους. Κι είμαστε ακόμη Δευτέρα βράδυ!».

Αρχικά εκτιμήθηκε πως επρόκειτο για σχόλιο του με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά εκείνος άλλα είχε στο μυαλό του και τα αποκάλυψε σήμερα, Τρίτη. «Εγώ σας είχα προετοιμάσει από χθες… Είχα πει ότι οι δημοσκόποι στον δρόμο για την κάλπη θα χάνουν κάθε μέρα κι από μισή μέχρι μια μονάδα στην υποτιθέμενη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μας εμφανίσθηκε καινούργια μέτρηση με διαφορά κάτω από το πέντε: 4,9%. Για να δούμε: Αύριο θα πέσουν κάτω από το τέσσερα;».

Εκείνο όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο ισχυρισμός του ότι «στα χέρια νεοδημοκρατών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι δημοσκόπηση με ισχνό προβάδισμα 1,2%».

Όλες τις προηγούμενες μέρες ο Ευάγγελος Αντώναρος, με τοποθετήσεις του, τασσόταν κατά των δημοσκοπήσεων ειδικά λίγο πριν τις κάλπες, θυμίζοντας και την σχετική απαγόρευση που είχε υιοθετηθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή. «Ακριβώς για να μην επηρεάζεται η ελεύθερη βούληση και κρίση των ψηφοφόρων» σχολίασε.

«Δυστυχώς ο περιορισμός αυτός εγκαταλείφθηκε ξαφνικά — για άγνωστο σε μένα παρασκήνιο ( αν και κάνω κάποιες υποθέσεις). Το βράδυ όμως των ευρωεκλογών του 2009 εισηγήθηκα στον τότε πρωθυπουργό την επαναφορά των περιορισμών που αποδέχθηκε την επομένη την εισήγηση μου και σε συνεργασία με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών προχωρήσαμε στη νομοθετική ρύθμιση.

Λίγο αργότερα η χώρα ξαναγύρισε στις παλιές πρακτικές — γιατί κάποιοι πίεζαν στο παρασκήνιο. Μέγα λάθος σε μια χώρα όπου οι δημοσκοπήσεις διεξάγονται (συχνά) άναρχα και με περιφρόνηση όσων ισχύουν διεθνώς. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει καθήκον και αυστηρούς κανόνες να επιβάλει – γιατί άραγε δεν το έκανε μέχρι τώρα; – και την 15θήμερη απαγόρευση δημοσίευσης πριν από την ημερομηνία των εκλογών να επαναφέρει» ανέφερε ο Ευάγγελος Αντώναρος.


Πηγή