Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας

733

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, ένα από τα κεντρικά ζητήματα, στα οποία οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας!

Του Βασίλη Κανούση, Δημοσιογράφου & υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Κηφισιάς με τον Νίκο Χιωτάκη

thumbnail_-.jpg

Ο συνδυασμός μας διαθέτει τη δυνατότητα αλλά κυρίως τη βούληση να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας αλλά και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας!

Μέσα από συνδυαστικές ενέργειες, στοχεύουμε στην ενίσχυση και ανάπτυξη της εμπορικής λειτουργίας της πόλης μας! Της διαμόρφωσης δηλαδή, των απαραίτητων συνθηκών που θα καθιστούν βιώσιμη και συνεχή την προσπέλαση του εμπορικού κέντρου και των καταστημάτων μέσα από την ασφάλεια, τη συνεχή καθαριότητα, το σωστό φωτισμό με ουσιαστική ενίσχυση του υπάρχοντος, την εντατική αστυνόμευση παράνομου παρκαρίσματος και κίνησης και τη δημιουργία των χώρων στάθμευσης, τη βελτίωση των διαβάσεων των πεζών και βέβαια τις πεζοδρομήσεις.

Διαμορφώνουμε δηλαδή συνθήκες πραγματικού open mall αξιοποιώντας την κομβική θέση της πόλης, δίνοντας ένα παραπάνω κίνητρο στους επιχειρηματίες για την ανάπτυξη τοπικών επενδύσεων.

Επιπλέον, θα προχωρήσουμε στη:

  • Ενίσχυση του Γραφείου Επιχειρηματικότητας που θα ενημερώνει και θα είναι σε συνεχή διασύνδεση με τις επιχειρήσεις ώστε να έχουν γνώση και πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και ευκαιρίες στο πλαίσιο ανάπτυξης επιχειρηματικότητας.
  • διαμόρφωση ενός προγράμματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες-καταναλωτές της Κηφισιάς και την τοπική επιχειρηματική κοινωνία το οποίο θα τους επιτρέπει να έχουν συγκεκριμένα προνόμια.
  • πραγματοποίηση συχνών συναντήσεων του Δημάρχου και του επιτελείου του με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του δήμου μας με στόχο την καταγραφή και την άμεση δρομολόγηση επίλυσης των προβλημάτων.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των νέων της περιοχής θα δώσουμε συγκεκριμένα και ουσιαστικά κίνητρα.

Ειδικότερα:

  • Συνεργασία με δομείς της περιφέρειας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για την μετεκπαίδευση νέων και τη διασύνδεση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας με πηγές χρηματοδότησης
  • Παροχή ενημέρωσης και πρόσβασης στους νέους επιχειρηματίες της πόλης σε πηγές χρηματοδότησης, mentoring αλλά και τη δυνατότητα εξωστρέφειας!
  • Δωρεάν λογιστική και νομική υποστήριξη νεανικής επιχειρηματικότητας, και
  • Δέσμευση δημοτικών χώρων για την αρχική φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων.

Στοχεύουμε σε ένα συνδυαστικό πλαίσιο δράσεων το οποίο αγγίζει την ουσία της ανάδειξης της εμπορικής λειτουργίας της πόλης μας. Για οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι εφαλτήριο για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.


Πηγή