Συνταγματική αναθεώρηση: «Πόλεμος» Παπακώστα – Γεωργιάδη για την ευθύνη υπουργών

773

Σε άγρια κόντρα επί προσωπικού εξελίσσεται η διαμάχη ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Κατερίνα Παπακώστα, κατά τη συζήτηση που διεξάγεται την Τρίτη (12/02/2019) στη Βουλή, για την λήψη απόφασης επί των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αφορμή στάθηκε το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών το οποίο η κ. Παπακώστα είχε ψηφίσει ως βουλευτής της ΝΔ και τώρα το χαρακτηρίζει κατάπτυστο.

«Η κυρία Παπακώστα είχε ψηφίσει ως βουλευτής της ΝΔ το άρθρο 86, όπως και ο κ. Κουρουμπλής (σ.σ. ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) και τώρα πουλάνε λαϊκισμό, τουλάχιστον πείτε μια συγγνώμη», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας παράλληλα λόγο, για σπέκουλα στο συγκεκριμένο άρθρο.

«Είναι λάθος να λέτε ότι η ΝΔ αντιδρά για να σώσει δικούς της υπουργούς, η όποια αναθεώρηση αφορά δικούς σας υπουργούς», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να αποδείξω ότι το παρόν άρθρο 86 είναι υπεραρκετό να βάλει στην φυλακή τους επίορκους υπουργούς και θα το δείτε να συμβαίνει».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παρενέβη, για να απαντήσει.

«Ο προλαλήσας συνάδελφος θα πρέπει να γνωρίζει ότι τότε που ψηφίστηκε η διάταξη ήμουν βουλευτής κι εκείνος όχι, να σεβαστεί την κοινοβουλευτική εμπειρία κάποιας που μιλάει με τεκμήρια αντίθετα με εκείνον», έριξε το πρώτο «καρφί» και δικαιολόγησε τη στάση της λέγοντας πως όταν αντιλήφθηκε ότι πίσω από το επίμαχο άρθρο καλύπτονται φαύλες και αδιαφανείς συμπεριφορές υπουργών, έκρινε πως πρέπει να αναθεωρηθεί. Έκανε δε, λόγο για δημαγωγούς που δεν ξέρουν από ηθική και δημοκρατία, αλλά και πώς λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα.

Πηγή