Κατρούγκαλος για εκλογή ΠτΔ: Fake news ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσουν… ΣΥΡΙΖΑ

867

Για fake news, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι ήθελε να «αλλοιώσει» την ψηφοφορία για το άρθρο 32, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνει λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις «υποτιθέμενες» δηλώσεις του περί «μπλόκου» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του… ΣΥΡΙΖΑ.

«Το τελευταίο ημίωρο – μια ώρα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Κυκλοφορεί ως fake news ότι τάχα δήλωσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τις προτάσεις για το άρθρο 32. Όσο αυτό είναι στο επίπεδο των fake news η συζήτηση περιορίζεται στα προβλήματα της δημοκρατίας. Πληροφορήθηκα όμως ότι επί αυτού του fake news τοποθετήθηκε η ΝΔ. Αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος στην Ολομέλεια για να συνεχίσει:

«Η ΝΔ κάνει αυτή την κοινοβουλευτική πονηριά και μετά τη συμπληρώνει με χειρότερο ατόπημα. Να τοποθετείται με δήλωση που δεν έγινε ποτέ. Η συζήτηση στην επιτροπή πήγε καλά γιατί υπήρξε σεβασμός και δεν καταφεύγαμε σε fake news Μην σκιαμαχείτε. Να έχετε ήθος και να μην τοποθετείστε επί fake news. Να ανταλλάξουμε επιχειρήματα όχι με fake news και δηλώσεις που δεν υπάρχουν».

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν πληροφορίες για πρόθεση της Κουμουνδούρου να μπλοκάρει την υπερψήφιση του άρθρου 32 σχετικά με την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τον καβγά που έχει ξεσπάσει για το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων.

Σημειώνεται ότι η πρόταση συγκεντρώνει περισσότερες από 180 θετικές ψήφους, καθώς την αναθεώρηση αυτού του άρθρου επιθυμεί και η Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζοντας πως θα το ψηφίσει, γεγονός που σημαίνει ότι η επόμενη Βουλή θα μπορούσε να τροποποιήσει το άρθρο με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Μπροστά στο ενδεχόμενο η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και να μπορεί με απλή πλειοψηφία να αναθεωρήσει το άρθρο με τη δική της λογική, ο ΣΥΡΙΖΑ σκεφτόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και να «αποσύρει» βουλευτές του από την ψηφοφορία.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος φέρεται να άφησε έτσι στη Βουλή… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν την… πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ!

«Η ΝΔ κάνει πονηριές. Λέει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 32 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με διαρροές και πρόσθεσε: «Αν το κάνει τελικά αυτό η ΝΔ τότε και εμείς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες που δεν θα τις λαμβάναμε υπό κανονικές συνθήκες».

Πηγές ΝΔ: Μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού η δήλωση Κατρούγκαλου

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ. Πηγές της Πειραιώς ανέφεραν πως «η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού: Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνο ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία. Για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες…».


Πηγή