Πρόωρες εκλογές: 30 Ιουνίου ή 7 Ιουλίου; Τα σενάρια για την ημερομηνία της κάλπης

800

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Δεύτερες σκέψεις γίνονται για τον ακριβή χρόνο των εκλογών. Ενώ το πρωί έγινε γνωστό πως οι κάλπες των εθνικών εκλογών θα στηθούν στις 30 Ιουνίου, τα δεδομένα πλέον φαίνεται να έχουν αλλάξει.

Η συντριβή στις ευρωεκλογές υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους ώστε να μην προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στην εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος.

Αν και αρχικά η 30η Ιουνίου φάνηκε η ιδανική ημερομηνία για μια σύντομη προεκλογική περίοδο, δεν λήφθηκε υπόψη πως πρόκειται για το τελευταίο σαββατοκύριακο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τις 28/6 είναι προγραμματισμένος ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, για τις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και για την 1/7 η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Αν οι εκλογές γίνουν στις 30 Ιουνίου τότε θα πρέπει να αλλάξουν ημερομηνία τρία από τα μαθήματα και να επαναπρογραμματιστούν για μετά τις 2 Ιουλίου. Αυτό όμως θα προκαλούσε μια αναστάτωση η οποία κρίνεται σωστό να αποφευχθεί.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η αλλαγή αυτή, τότε η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 7η Ιουλίου μετά το τέλος των πανελλαδικών και πριν το πρώτο μεγάλο κύμα αδειούχων κάτι που επίσης θέλει η κυβέρνηση να αποφύγει έτσι ώστε να περιοριστεί η αποχή. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας απέδωσε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και στην υψηλή αποχή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019


Πηγή