Βούτσης σε Καμμένο: Δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί σου για την ορκωμοσία Κουίκ

732

Απέρριψε την Τετάρτη (13/02/2019) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τον ισχυρισμό του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου, ότι είναι άκυρη η ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ.

Στην απαντητική του επιστολή προς τον Πάνο Καμμένο, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει πως δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του.

Αναφέρει δε, τι ισχύει με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, γιατί δεν μπορεί να μείνει μια έδρα κενή και γιατί δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια κανενός το ποιος θα κληθεί να αναπληρώσει τον παραιτηθέντα βουλευτή.

Στην επιστολή του ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ, χωρίς να τον κατονομάζει, «ως απολύτως και εξ υπαρχής άκυρη και ανυπόστατη», ενώ κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Βούτση ότι συνεχίζει τις «ομιχλώδεις και περίεργες πρακτικές», ζητώντας αποσαφηνίσεις από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για το θέμα.

Η απάντηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση:

Προανακριτικές για Παπαντωνίου, ΚΕΕΛΠΝΟ και Μάτι

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Προανακριτικές Επιτροπές για την υπόθεση Παπαντωνίου και την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ εξέφρασε, εξάλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο σύστασης –πιθανότατα- Εξεταστικής Επιτροπής και για τις δικογραφίες που αφορούν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ακόμη πως αναμένεται πυκνό νομοθετικό έργο, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τους δημοσιογράφους: «Θα στενάξετε!».

Πηγή