Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Δικαστικοί αντιπρόσωποι σε απόγνωση

741

Πολλά είναι τα ευτράπελα που καταγράφηκαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, με την Κρήτη να πρωταγωνιστεί κυρίως λόγω του γεγονότος πως μέχρι και σήμερα Τετάρτη αγνοείτο η τύχη σάκων γεμάτων ψηφοδέλτια

Ο τελευταίος σάκος με ψηφοδέλτια έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, τρεις μέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης!

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ανδρες της Ασφάλειας, μετέβησαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου διέμενε δικαστική αντιπρόσωπος, η οποία ήταν άφαντη από τη Δευτέρα και δεν σήκωνε το κινητό της.

Η δικαστικός που ήρθε στην Κρήτη για τις εκλογές από την Αθήνα, επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας και απόλυτη… αδυναμία να μεταβεί στο Πρωτοδικείο για να παραδώσει τον σάκο, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί η αστυνομία!

Δεν ήταν όμως ο μόνος σάκος που «χάθηκε». Άλλη δικαστική αντιπρόσωπος, άγνωστο για ποιούς λόγους, πήρε μαζί της τον σάκο στην Αθήνα! Εκ των υστέρων ενημέρωσε ότι τον ξαναστέλνει στην Κρήτη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Την ίδια ώρα, κάτι ο μεγάλος φόρτος εργασίας, κάτι τα ευτράπελα, υπήρξαν και περιπτώσεις δικαστικών αντιπροσώπων που δεν άντεξαν και κατέρρευσαν.

Δικηγόρος μετέβη κλαίγοντας στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, λέγοντας ότι δεν θέλει να ξαναζήσει την ίδια διαδικασία, ενώ άλλη, σε δήμο εκτός Ηρακλείου, έπαθε κρίση πανικού και επιστρατεύτηκε αστυνομικός για να την ηρεμήσει.

Σύμφωνα με το patris.gr ανάμεσα στα ευτράπελα που συνέβησαν, ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

– Δικαστική αντιπρόσωπος θέλησε να βοηθήσει ηλικιωμένο και μπήκε μαζί του μέσα στο παραβάν αλλά το… μετάνιωσε. Ο ηλικιωμένος είχε λερωθεί με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι «ασφυκτική».

– Σε εκλογικό τμήμα σε χωριό του δήμου Ηρακλείου ο ψηφοφόρος που ήταν και μέλος της εφορευτικής επιτροπής εμφανίστηκε λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο της κάλπης. Εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ έφθασε στο εκλογικό τμήμα με ένα… κοπάδι αίγες. «Αν σας ενοχλούν τα κουδούνια από τις αίγες, να φύγω» είπε. «Προς Θεού, προηγούνται οι αίγες» του απάντησε η δικαστική αντιπρόσωπος.

– Δικαστική αντιπρόσωπος μετέφερε την εμπειρία της από άλλο εκλογικό τμήμα. Πολλοί ψηφοφόροι είχαν πλήρη άγνοια για τις ευρωεκλογές, δεν ήθελαν να ψηφίσουν και επέλεγαν στην τύχη ένα ψηφοδέλτιο με κριτήριο το όνομα ή το λογότυπο. Και επειδή η ψηφοφορία είναι μυστική, ψηφοφόρος μπήκε στο παραβάν, μπερδεύτηκε, ξέχασε ονόματα και ζήτησε οδηγίες από το κινητό. «Έλα ρε, ποιον μου είπες να ψηφίσω;».


Πηγή