Μπαράζ εισηγήσεων στον Καμμενό για να μην κατέβουν οι ΑΝΕΛ στις εκλογές

682

Μπαράζ εισηγήσεων να μην συμμετάσχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έχει δεχθεί η ηγεσία του κόμματος η οποία και αυτή με τη σειρά της φαίνεται να εξετάζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

«Υπάρχουν εισηγήσεις για μη συμμετοχή στις εκλογές» είπε στο Newsbomb.gr, o εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Μαυραγάννης και συμπλήρωσε: « Θα συζητηθούν όλα στη συνεδρίαση της Δευτέρας».

Το ποσοστό του 0,8% που συγκέντρωσε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις ευρωεκλογές, θεωρήθηκε από αρκετούς επιτελείς του κόμματος απογοητευτικό κι ότι δεν τους δίνει ελπίδες για μια αξιοπρεπή εμφάνιση στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Οι ΑΝΕΛ που στις ευρωεκλογές του 2014 είχαν συγκεντρώσει ποσοστό 3,46% την περασμένη Κυριακή βρέθηκαν προ εκπλήξεων, καθώς κατάφεραν να λάβουν μόλις 45.000 ψήφους σε όλη την επικράτεια, μακριά από τις επιδόσεις της προηγουμένης αντίστοιχης εκλογικής αναμέτρησης όπου είχαν προτιμηθεί από 198.000 πολίτες.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το τι θα γίνει με τους τρεις βουλευτές που έμειναν πιστοί στον Πάνο Καμμένο: η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Κώστας Κατσίκης και ο Αριστείδης Φωκάς, (προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων).

Ζήτημα εγείρεται και για τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις αναμετρήσεις στη Βουλή, αλλά είναι άγνωστο αν θέλει να συνεχίσει την πολιτική με το κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα».

Πάντως δεν είναι λίγοι κι αυτοί που προκρίνουν τη συμμετοχή του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, με επιχείρημα ότι θα πρέπει για άλλη μια φορά οι ΑΝΕΛ να παλέψουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή