ΚΙΝΑΛ: Πώς φτάσαμε στη ρήξη Φώφης – Βενιζέλου – Όλο το παρασκήνιο

743

«Βαγγέλη δεν εξυπηρετούν τη γραμμή μου οι δημόσιες τοποθετήσεις σου σε ό,τι αφορά την μονόπατη κριτική σου μόνο προς το ΣΥΡΙΖΑ και όχι προς τη Νέα Δημοκρατία». Αυτή η διαφορετική προσέγγιση ως προς την στρατηγική του ΚΙΝΑΛ, ενόψει των εθνικών εκλογών, φαίνεται πως δημιούργησε την απόσταση ανάμεσα στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Χθες (1/6) το πρωί έγινε η συνάντηση των δυο πλευρών, όπου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε στον Ευάγγελο Βενιζέλο να βοηθήσει στην προσπάθεια του κόμματος τις εκλογές από την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που, φυσικά, δεν δέχθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμάρα. Έτσι έληξε το θέμα για το ποιος θα είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Άλλωστε, η κ. Γεννηματά τον ενημέρωσε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας πρώτος θα είναι ο Γιώργος Καμίνης, κάτι που σημαίνει και γενικότερη στρατηγική κόντρα μεταξύ των δυο μονομάχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε φτάσει μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως, αν ήθελε, θα μπορούσε να διαλέξει όποια περιοχή επιθυμούσε και να διεκδικήσει την έδρα του στη Βουλή με σταυρό προτίμησης, κάτι που ο ίδιος δεν δέχτηκε, όμως.

Όπως εξηγούν οι συνεργάτες της, η κ. Γεννηματά, με την απόφασή της να θέσει εκτός τον κ. Βενιζέλο, έδειξε την αντίθεσή της στις πιέσεις που δεχόταν για να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε την απόφασή του για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τονίζοντας:

«Στις επικείμενες εθνικές εκλογές με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε η κ. Γεννηματά με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο Ευρωβουλευτή. Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όμως δεν βρέθηκε κοινός τόπος για την εκλογική στρατηγική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ».


Πηγή