Επαναληπτικές εκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες – Πού ψηφίζω, πώς ψηφίζω

708

Εκλογές 2019 – β’ γύρος: Κάλπες σε 226 περιοχές της χώρας – Πού υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση 

Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί οι κάλπες για τον β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2019.

Οι ψηφοφόροι σήμερα, Κυριακή (02/06), καλούνται να αναδείξουν τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στις περιοχές όπου δεν αναδείχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 26 Μαΐου.

Κάλπες θα στηθούν σε 226 δήμους και όπως είναι αναμενόμενο, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, τα βλέμματα θα στραφούν στην Αθήνα, όπου ο Κώστας Μπακογιάννης (42,65%) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Νάσο Ηλιόπουλο (19,68%), αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου «μονομαχούν» ο Νίκος Ταχιάος (22,40%) με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα (14,93%).

Επίσης, σε δεύτερο γύρο πάνε και επτά περιφέρειες και το ενδιαφέρον στρέφεται για τον τελικό νικητή των περιφερειακών εκλογών τόσο στην Αττική, όπου ο Γιώργος Πατούλης (37,63%) τίθεται αντιμέτωπος με την Ρένα Δούρου (19,71%), όσο και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ άλλων, όπου μονομαχούν οι Νεκτάριος Φαρμάκης (36,96%) και Απόστολος Κατσιφάρας (32,93%).

Στα επιτελεία των μονομάχων επικρατεί αγωνία για τη μητέρα των μαχών καθώς, σε πολλές περιπτώσεις όλα μπορούν να κριθούν στις λεπτομέρειες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Πού και πώς ψηφίζουμε

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019), με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07:00 έως και 19:00. Όσον αφορά τους σταυρούς προτίμησης, κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών στο «Μάθε πού Ψηφίζεις» ή καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Πηγή