Περιφερειακές Εκλογές 2019 – Χαρίτσης: Οι σημερινές εκλογές κρίνουν το μέλλον της αυτοδιοίκησης

708

Στη σημασία των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία να προχωρήσουν σε μiα δουλειά στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η oποία θα κρίνει πολιτικά και το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια».

Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης έστειλε και μήνυμα για συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή εκλογική διαδικασία, λέγοντας τα εξής: «Θεωρώ ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη θεσμική υποχρέωση και με την προσωπική του συμμετοχή να δίνει το παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες για την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Για αυτό, όπως και την προηγούμενη βδομάδα, έτσι και σήμερα επέλεξα να συμμετέχω στις εκλογές κατά την έναρξη της διαδικασίας».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δουλειά που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ολοκληρώνεται σήμερα για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών μία επίπονη δουλειά, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές, οι οποίες έχουν διοργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ήταν μία προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, η οποία στέφθηκε τελικά με επιτυχία, παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα, και νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη διαδικασία κατανόησαν τον βαθμό δυσκολίας και την προσπάθεια η οποία έγινε».

Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «θα ήθελα για μία ακόμη φορά να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες οι οποίοι με την δουλειά τους και με το υψηλό αίσθημα δημοσίου συμφέροντος βοήθησαν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η σημαντική διαδικασία χωρίς προβλήματα».

«Θεωρώ ότι είναι μία σημαντική παρακαταθήκη όλη αυτή η προσπάθεια, συνολικά για την ελληνική δημόσια διοίκηση», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή