Τζανακόπουλος για ΠτΔ: Η ΝΔ έχει τάξει τη θέση σε άλλον

818

Τη βούληση της Νέας Δημοκρατίας να μην προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020 ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία και όπως τόνισε αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη (13/02) για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπο του Θεόδωρου Τσουκάτου και για τα χρήματα εταιριών που έφταναν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει, ούτε να ζητήσει «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό.

Μάλιστα παρατήρησε πως και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδεικνύει αντίστοιχη αφωνία για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε για ποια ακριβώς διαφάνεια και εξυγίανση τολμάει να επικαλείται για τα οικονομικά της ΝΔ, όταν ένας επιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η ΝΔ αρνήθηκε να στηρίξει προτάσεις που, αντλώντας διδάγματα από την κρίση και απηχώντας λαϊκά αιτήματα, σκοπεύουν στην ενίσχυση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, αποκαθιστούν την σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική, ενισχύουν την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημόσιων αγαθών.

Πηγή