Εκλογές 2019: Ανακατέβει την τράπουλα ο Τσίπρας – Τα ψηφοδέλτια και ο ρόλος «κλειδί» στην Αχτσιόγλου

726

Το σχέδιο του πρωθυπουργού για να γυρίσει το εις βάρος του κλίμα.

Αποφασισμένος να μην παραδοθεί και να παλέψει στην εκλογική μάχη μέχρι τέλους είναι ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την πρώτο ΣΟΚ της τεράστιας ήττας στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, άρχισε να καταστρώνει το σχέδιο που ευελπιστεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου έχουν ξεκινήσει καθημερινές συσκέψεις υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να καθοριστεί η τακτική που θα ακολουθηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, τα συνθήματα που θα προβληθούν, καθώς και που θα γίνουν και από ποιους οι περιοδείες της προεκλογικής περιόδου.

Χθες, Δευτέρα (04/06) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ,όπου ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς και η Έφη Αχτσιόγλου συζήτησαν και καθόρισαν τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει το κόμμα, σημαίνοντας σάλπισμα αντεπίθεσης.
Ρόλος – έκπληξη για Αχτσιόγλου

O Αλέξης Τσίπρας έχει σχεδιάσει ρόλο – «κλειδί» για την Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας, αν και πρωτάρα στην πολιτική, έχει κατορθώσει με τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τις τεκμηριωμένες πάντα απόψεις της να θεωρείται από τις πιο πετυχημένες υπουργούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να εκμεταλλευτεί το «όπλο» Αχτσιόγλου, δίνοντάς της ενισχυμένες αρμοδιότητες κατά την προεκλογική περίοδο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως η γοητευτική υπουργός Εργασίας θα αναλάβει κατά την προεκλογική περίοδο το νευραλγικό πόστο της εκπροσώπου Τύπου, με στόχο να επικοινωνήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Η ίδια άλλωστε έχει βάλει την υπογραφή της σε εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου και θεωρείται ιδανική περίπτωση για να γνωστοποοιήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στους πολίτες. Εξάλλου πρόκειται για πρόσωπο άφθαρτο στην πολιτική, με ήπιο χαρακτήρα και χωρίς προκλητικές συμπεριφορές.

Το αντάλλαγμα που τις επιφυλάσσει ο πρωθυπουργός; Μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικό ρόλο στο επικοινωνιακό κομμάτι αναμένεται να αναλάβει και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η «μάχη» των ψηφοδελτίων

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσουν να γράφουν και να σβήνουν ονόματα υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Οι κατά τόπους οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν συνεχώς λίστες με ονόματα, με την αρμόδια κομματική επιτροπή να ξεκινάει, πιθανότατα από αύριο, τη σχετική αξιολόγηση.

Οι μεταβολές ωστόσο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, προς τα κάτω, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή, με ορισμένους να προσπαθούν να «μαγειρέψουν» τον τόπο που θα κατέβουν υποψήφιοι, ώστε να βρεθούν σε εκλόγιμη θέση.

Η «σφαγή» που αναμένεται είναι πέρα από κάθε φαντασία, με την κομματική επιτροπή να καλείται να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι υπάρχουν στελέχη που έχουν αναδειχθεί την τελευταία τετραετία και ενώ δεν είχαν εκλεγεί Βουλευτές το 2015, ανέλαβαν υπουργικά χαρτοφυλάκια ή άλλες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις και φυσικά τώρα θέλουν να είναι στα βουλευτικά έδρανα. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να βρεθούν θέσεις, χωρίς όμως να διαταραχθούν σε προβληματικό βαθμό οι ισορροπίες, για τους προερχόμενους από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως οι πασοκογενείς της Προοδευτικής Συμμαχίας, οι εναπομείναντες των ΑΝΕΛ, οι παράγοντες της ΔΗΜΑΡ και άλλοι.


Πηγή