Μαλλιά κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «όχι» Φάμελλου για τις τροπολογίες

730

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση μετά τη δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου πως δεν πρόκειται να κάνει δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία. 

 

Μετά τη μουρμούρα ωστόσο, που δέχθηκε και την αναστάτωση που προκλήθηκε, προέτρεψε τους κυβερνητικούς βουλευτές να απευθυνθούν στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε οι τροπολογίες τους να έρθουν ως κυβερνητική πρόταση.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια για την κύρωση σύμβασης με το Αζερμπαϊτζάν και το πρωτόκολλο της Ναγκόγια η άρνηση Φάμελλου προκάλεσε εκνευρισμό στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταθέσει τροπολογίες για τη διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων.

Το χορό της γκρίνιας άνοιξε ο Μάκης Μπαλαούρας που κάλεσε την κυβέρνηση να μην τρομοκρατείται από όσα λέει η αντιπολίτευση περί ρουσφετολογικών ρυθμίσεων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε έκκληση να γίνουν αποδεκτές ρυθμίσεις που επιλύουν προβλήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. «Δεν μπορούμε να λέμε συλλήβδην ότι δεν θα γίνουν δεκτές οι τροπολογίες των βουλευτών», είπε και πρόσθεσε πως και οι πέντε τροπολογίες που έχει καταθέσει δεν είναι ούτε ρουσφετολογικές ούτε φωτογραφικές.

«Οι βουλευτές αφού είναι ανοικτή η Βουλή έχουν το δικαίωμα όπως σε όλες τις περιπτώσεις να καταθέτουν προτάσεις και τροπολογίες, αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον», είπε και η Βάλια Βαγιωνάκη, ενώ ο Σάκης Παπαδόπουλος σχολίασε ότι «δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ώριμο ότι σκέφτονται οι υπουργοί και μη ώριμο όσα σκέφτονται οι βουλευτές».

Παράπονα εξέφρασαν και η Γιώτα Κοζομπόλη, Ηλίας Καματερός, Κατερίνα Ιγγλέση, Εύη Καρακώστα κ.ά.

«Να προφυλάξουμε κυβέρνηση και τη Βουλή», επέμεινε πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.


Πηγή