Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Χριστοδουλοπούλου: «Εγώ δεν τρώω σάρκες»

363

Σήμερα το πρωί η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ – Υπήρξε τηλεφώνημα Τσίπρα στην Χριστοδουλοπούλου – Τι αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του CNN GREECE – Ο Πρωθυπουργός φέρεται να ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένος, χωρίς ωστόσο να χάσει την ψυχραιμία του – Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έκανε αυτό που έπρεπε πριν προλάβει να της δείξει την πόρτα ο Τσίπρας 

 

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, η αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε την εξής δήλωση: «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να εξηγηθώ και να εξηγήσω, παρόλα αυτά δεν θα το κάνω. Θέλω μόνο να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δίνετε για να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στεναχώρησα. Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ: να μη συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές».

Οι εξηγήσεις

Μετά τη δήλωση της στον ANT1, η κυρία Χριστοδουλοπούλου εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις. Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, αποσπάστηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε, με το άρθρο 12,ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο. Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής συνεχίζει: «Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική. Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής, ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης».

Το δραματικό τηλεφώνημα Τσίπρα

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του CNN GREECE, της ανακοίνωσης της κυρίας Χριστοδουλοπούλου είχε προηγηθεί ένα δραματικό νυχτερινό τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναζήτησε τον πρωθυπουργό χτες στις 20:00. Εκείνη την ώρα όμως ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Μέγαρο Μουσικής στην 27η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ. Ο πρωθυπουργός πήρε πίσω την αντιπρόεδρο της Βουλής στις 21:47.

Στο τηλεφώνημα η κ Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε στον κ. Τσίπρα την πρόθεση της να μην κατέβει υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να βλάψω τον ΣΥΡΙΖΑ». Η κ. Χριστοδουλοπούλου άφησε πάντως ένα παράθυρο ανοιχτό για την τελική απόφασή της, δεδομένης της προτροπής του Νίκου Βούτση «να μη βιαστεί» και της επιθυμίας της ίδιας να συζητήσει με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «εγώ δεν τρώω σάρκες». Παρόλα αυτά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά ο πρωθυπουργός ήταν εξοργισμένος με όλα όσα συνέβησαν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑλΥΤΙΚΑ ΣΤΟ CNN.GR


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here