Μητσοτάκης: «Αυτοί που επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες»

728

Μήνυμα στoυς πολιτικούς του αντιπάλους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο που περιοδεύει, λίγο πριν αναχωρήσει για το Καστελόριζο στο οποίο θα διανυκτερεύσει.

«Διαπιστώνω μια απελπισμένη προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία ως ένα σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο», τόνισε στη συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσων σύμφωνα με ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε: «Θέλουν να μας παρουσιάσουν ως μια παράταξη η οποία θα φέρει τον κοινωνικό Μεσαίωνα και θα τιμωρήσει με κάποιον αδιανόητο τρόπο την ελληνική κοινωνία».

«Η ελπίδα νικάει πάντα τον φόβο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε: «Αυτοί που σήμερα επενδύουν στον φόβο μιας Νέας Δημοκρατίας που υπάρχει μόνο στον δικό τους φαντασιακό κόσμο, θα δουν το αποτέλεσμα στην κάλπη». «Η ελπίδα, όμως, δεν θα είναι μια ελπίδα φρούδων υποσχέσεων αλλά θα είναι η ελπίδα της αλήθειας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτά τα τριάμισι χρόνια, από τότε που έγινα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτεύτηκα λέγοντας πάντα την αλήθεια», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας. Είναι το κόμμα που δεν χωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε πολλούς και σε λίγους, αλλά θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή με όλους τους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών σημειώνοντας ότι: «Ο ελληνικός λαός έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Απέδειξε ότι το κεφάλαιο της κρίσης, της οργής, του θυμού, φτάνει στο τέλος του. Και η νέα φωτεινή Ελλάδα που ανατέλλει -και πιστεύω θα ανατείλει με πολύ μεγάλη ένταση το πρωί της 8ης Ιουλίου- θα είναι μια Ελλάδα στην οποία θα χωράνε όλοι, θα είναι μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της σκληρής δουλειάς, της εμπιστοσύνης, μια Ελλάδα η οποία θα μπορέσει, επιτέλους, να μας αφήσει να ξεδιπλώσουμε το πολύ μεγάλο ταλέντο το οποίο έχουμε μέσα μας ως λαός και η οποία θα αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης».

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ξεκαθάρισε – σύμφωνα πάντα με το ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος- ότι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα από fake news» όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του. Επίσης έδωσε έμφαση στα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας που θέλει να προωθήσει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «για εμάς καλή επιχείρηση είναι αυτή που έχει ικανοποιημένους υπαλλήλους».

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι η τουριστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε πέντε πυλώνες: ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα, καινοτομία, συνέργειες και εκπαίδευση. Εξήγγειλε μάλιστα την ίδρυση σχολής τουριστικών δεξιοτήτων που θα προσφέρει ξενόγλωσσα μαθήματα και θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, όμως αυτό θα γίνει, όπως τόνισε, με προτεραιότητα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα της Υγείας.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ «Ελπίδα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ρόδο με μια βόλτα στα μαγαζιά και στα καφέ της παλιάς πόλης.

Πηγή