Κικίλιας: «Ό,τι λέει ή ό,τι υπόσχεται πλέον ο κ. Τσίπρας, δεν γίνεται πιστευτό»

698

«Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει απολέσει το πλεονέκτημα των πρωτοβουλιών. Δεν μπορεί πλέον να δώσει τον τόνο σε μια προεκλογική περίοδο, για τον πολύ απλό λόγο πως ό,τι λέει ή ό,τι υπόσχεται δεν γίνεται πιστευτό», τόνισε μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση, που παραδοσιακά στις προεκλογικές μάχες υπόσχεται πολλά και λέει περισσότερα, είναι πάρα πολύ φειδωλή.

Σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6 ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως όλοι στη ΝΔ είναι πολύ προσεκτικοί για το τι λένε προεκλογικά και τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος μετεκλογικά.

«Για να ξαναφτιάξει η σχέση πολιτών-πολιτικών που διερράγη μέσα στην κρίση, ένας σοβαρός πολιτικός έχει υποχρέωση να πει μετρήσιμα, συγκεκριμένα και λίγα πράγματα και, αν ψηφιστεί από τους Έλληνες, να κάνει περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε πως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που υπερφορολόγησε ταξικά και διέλυσε τη μεσαία τάξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για πάση θυσία μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα, στις επιχειρήσεις, στον ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ.

«Μιλάμε για επενδύσεις που θα φέρουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, θα στηριχθούν με τις εισφορές αυτών τα ασφαλιστικά μας ταμεία και θα κινηθεί χρήμα στην οικονομία. Μιλάμε για την τάξη και την ασφάλεια, αγαθά που έχουν χαθεί και είναι προαπαιτούμενα για την ελευθερία και τη Δημοκρατία μας. Μιλάμε, τέλος, για έναν νέο πατριωτισμό, γιατί η Ελλάδα είναι χώρα και όχι χώρος, έχουμε άλλη αντίληψη από τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά μας θέματα», είπε.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, τόνισε πως η ΝΔ διαχρονικά στηρίζει το αρραγές εθνικό μέτωπο. «Θυμηθείτε ότι την τελευταία τετραετία στηρίξαμε τη χώρα σε πολλές κρίσεις, όπως στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε έτσι τα εθνικά μας θέματα. Το είδαμε στον τρόπο που έφερε και ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην πολιτική με την Αλβανία, στη μυστική διπλωματία για τα ενεργειακά με την Τουρκία».

Σχετικά με το άρθρο του Κώστα Σημίτη, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως δεν είναι δουλειά κανενός να σχολιάζει την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού. «Δουλειά μας είναι να προετοιμαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί. Να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να οργανωνόμαστε, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει προετοιμασμένους και πάντα στην υπηρεσία της ειρήνης. Αυτά γίνονται με έργα, όχι με λόγια», κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Πηγή