LIVE: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Οι 4 πυλώνες για την επόμενη τετραετία

736

Μετά και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει ένα συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, για την επόμενη τετραετία έως το 2023.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, στις 20:00, συμμετέχουν οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

1. Ανάπτυξη για όλους, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

2. Νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

3. Δικαιότερη φορολογία, δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

4. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σε κάθε πυλώνα θα περιγράφεται κωδικοποιημένα τι παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση το 2015, τι κατάφερε να κάνει μέχρι σήμερα, ποιο είναι το όραμα και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση υλοποίηση μέχρι το 2023 και τι ζητά από τους πολίτες με την ψήφο τους να αποτρέψει. Επικεντρώνει δηλαδή και στην προγραμματική αντιπαράθεση με το σχέδιο της ΝΔ στον εκάστοτε πυλώνα.

Πέραν της αναλυτικής παρουσίασης του προγράμματος που θα γίνει από τους συναρμόδιους υπουργούς, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του στις 12 πιο εμβληματικές δεσμεύσεις για υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την επομένη των εθνικών εκλογών.

Πηγή