Εκλογές 2019: Πόλεμος στο παρασκήνιο για Κοτζιά – ΣΥΡΙΖΑ

787

Δεύτερο χτύπημα σε λίγες ώρες από τον Νίκο Κοτζιά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα ψηφοδέλτια των εκλογών του Ιουλίου.

Με την πολιτική γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ να ανακοινώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές, σήμανε το τέλος της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σύννεφα είχαν αρχίσει να μαζεύονται αρκετούς μήνες πίσω με αποτέλεσμα το κόμμα του Νίκου Κοτζιά να μην συμμετέχει ούτε στις ευρωεκλογές ενώ είχε επιλέξει ανεξάρτητα ποιους υποψηφίους θα στηρίξει στην αυτοδιοίκηση.

Τότε ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει πως όλα ήταν ανοιχτά για τις εθνικές μεταθέτοντας για το μέλλον τις όποιες αποφάσεις.

Η ρήξη όμως που είχε προκληθεί αρχής γενομένης από την σύγκρουσή του με τον Πάνο Καμμένο στην οποία δεν είχε την στήριξη που περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως έγινε μεγαλύτερη.

Από την στιγμή που το ΠΡΑΤΤΩ ανακοίνωσε πως δεν συμμετέχει στις εκλογές καλώντας τους ψηφοφόρους «να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους», ο Νίκος Κοτζιάς φαίνεται πως ένιωσε απελευθερωμένος να απαντήσει στα όσα συζητιόντουσαν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Την Τετάρτη (12/6) με ένα tweet αναρωτήθηκε γιατί κόπηκε υποψήφιος που είχε προτείνει ο οποίος είναι υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να πάρει αποστάσεις από αυτή.

«Για ποιο λόγο αρνήθηκε υποψηφιότητα Σάββα Σαπαλίδη, Προέδρου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, ικανότερο μαχητή και πιο σταθερό υποστηρικτή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα της Συμφωνίας των Πρεσπών; Περιμένω.» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το νέο χτύπημα ήρθε την Πέμπτη (13/6) με τον Νίκο Κοτζιά να απαντά σε όσους τον κατηγορούν πως δεν είναι υποψήφιος γιατί επιζητούσε την ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

«Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες “καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω”. Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το» έγραψε αφήνοντας αιχμές και για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών. Την ίδια αιχμή έχει αφήσει και το ΚΚΕ.

Πηγή