Κικίλιας: Σε μειονεκτική θέση η απερχόμενη κυβέρνηση με την εμπλοκή της στη δικαστική εξουσία

744

«Ο κ. Καλογήρου ελέγχεται για την πολιτική συμπεριφορά του και για τον τρόπο που προεκλογικά διακινεί το θέμα της Δικαιοσύνης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, σε συνέντευξή του.

«Δεν έχω ακούσει τον κ. Καλογήρου να κάνει την παραμικρή κριτική για το νόμο Παρασκευόπουλου, που έχει διατηρήσει ο κ. Τσίπρας με τέσσερις υπουργούς Δικαιοσύνης και με τη χρήση του οποίου έχουν αφεθεί ελεύθεροι ποινικοί, τρομοκράτες, βιαστές, καταχραστές του Δημοσίου και οι οποίοι ρέπουν ξανά προς το έγκλημα», συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Επίσης, δεν άκουσα τον κ. Καλογήρου να κάνει κάποιο σχόλιο για τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς που έχουν παραιτηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας προσπάθειες παρέμβασης και αδιανόητες πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο τους», συνέχισε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Αθήνα 984.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπλοκή της στη δικαστική εξουσία» και πρόσθεσε: «Εάν, δε, κρίνει κανείς τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις αναρτήσεις στα social media των υπουργών του κ. Τσίπρα -όπως του κ. Πολάκη που διαπόμπευε και απειλούσε δικαστικούς, έβγαζε στο διαδίκτυο τις διευθύνσεις των σπιτιών τους ή του κ. Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργούς Δικαιοσύνης, που προδίκαζε υποθέσεις λέγοντας ότι η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και, άρα, πίεζε δικαστές σε μία συγκεκριμένη αντιμετώπιση- νομίζω καλό θα είναι να βγει ο κ. Καλογήρου μαζί με τον κ. Τσίπρα και να ζητήσουν μια μεγάλη συγγνώμη. Γιατί έχουν πάει τους θεσμούς πολλά χρόνια πίσω στην Ελλάδα και, ενώ μας έλεγαν ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, προφανώς, το έχουν κατατσαλακώσει και καταπατήσει πολλαπλώς. Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός περίμενε υπομονετικά τεσσεράμισι χρόνια και στις ευρωεκλογές έδωσε απάντηση στον κ. Τσίπρα και θα δώσει ακόμα πιο βροντερή απάντηση στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Ερωτηθείς αν η επόμενη Βουλή πρέπει να κάνει εξεταστική επιτροπή, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Το Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, οφείλει να διερευνά τα πάντα σε πολιτικό επίπεδο. Εάν και εφόσον προκύψει κάτι, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει ούτε να σχολιάζουμε τη δικαστική εξουσία ούτε να εμπλεκόμαστε. Και να αφήσουμε με εμπιστοσύνη τη Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς μας να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει αντεκδίκηση, το αντίθετο. Προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας στην ελληνική κοινωνία, τις εμφυλιοπολεμικές λογικές, τις κραυγές, τον τρόπο της πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησής του. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν προκύψει κάτι, δεν θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».

Πηγή