Παναγιώτης Φαραντάτος: «Ήρθε η ώρα για τον Έβρο στο κέντρο»

733

«Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε στον Έβρο τη θέση που του αξίζει στη νέα ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα» αναφέρει ο Αντιστράτηγος και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Φαραντάτος:

Ποιος είναι όμως ο δυναμικός αυτός υποψήφιος;

Παρακάτω θα δούμε το who is who για τον άνθρωπο που όλοι μιλάνε στην περιοχή:

Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Φαραντάτος προέρχεται από στρατιωτική οικογένεια, είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό και Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ Μαρία Χριστοφιλάκου και έχει δύο γιούς, Αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων.

Το 1979 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από όπου αποφοίτησε το 1983 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού (1ος στο Όπλο του Πεζικού), ενώ διετέλεσε αρχηγός της τάξης του και των Ευελπίδων. Φοίτησε με άριστη επίδοση σε όλα τα σχολεία του Όπλου του Πεζικού.

Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Πεζικού των ΗΠΑ (όπου πέτυχε τιμητική διάκριση ως “The Distinguished International Student”, αποφοιτήσας 1ος μεταξύ 145 ομοιοβάθμων του αξιωματικών) και απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης, πετυχαίνοντας άριστη επίδοση και στις δύο Σχολές.

Έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Κατά την 35ετή σταδιοδρομία του στον στρατό υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, ανάλογα με τον βαθμό του. Συνολικά υπηρέτησε 15 χρόνια σε παραμεθόριες περιοχές εκ των οποίων 10 χρόνια στη Θράκη. Αποστρατεύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 με τον βαθμό του Αντιστρατήγου.

Γιατί στην πολιτική;

Μαθημένος στα δύσκολα έμαθε να μάχεται και να προχωρά μπροστά με ότι βρέθηκε αντιμέτωπος. Ο τόπος το αξίζει και το χρειάζεται όπως εξομολογείται ο ίδιος.

Με σθένος, δύναμη, ευθύνη και πυγμή η εικόνα της Νέας Ελλάδας αλλάζει και κοιτάζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το αύριο. Η εικόνα του Έβρου που μπορεί να είναι «μπροστάρης» σε μια πραγματική ανάπτυξη, που παράγει και προοδεύει, μακριά από στερεότυπα και  χθεσινές νοοτροπίες , είναι ο λόγος που ο Παναγιώτης Φαραντάτος κατεβαίνει φέτος στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Για την αλλαγή με δυναμικότητα και πράξεις, πιστεύει στο όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα.

Για αυτή την πολιτική που θα ταυτίζει την Πατρίδα με τους δικούς της ανθρώπους.

Με δύναμη, θάρρος, χωρίς ενοχικά σύνδρομα ήρθε η ώρα να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο της παρακμής λέει ο υποψήφιος βουλευτής.

Ο αντιστράτηγος γνωρίζει κάθε χωριό, κάθε μονοπάτι της όμορφης αυτής ακριτικής γης που αποτελεί κομμάτι της καρδιάς του και του μέλλοντος.

Στην μακρά διαδρομή του στην περιοχή έδωσε μάχες για την ασφάλεια και την πρόοδο του τόπου και όλες του οι πράξεις στέφθηκαν με επιτυχία.

Προτεραιότητες

Από εδώ και πέρα, όπως αναφέρει ο ίδιος, οι στόχοι γίνονται πολιτικό πρόταγμα. Η προσήλωση μοιράζεται στα εξής σημεία:

  • Στην ασφάλεια της πατρίδας και την ανάκτηση της ισχυρής θέσης της στη ΝΑ Ευρώπη
  • Στην προάσπιση των θεσμών της χώρας
  • Στον εκσυγχρονισμό των δομών του Κράτους
  • Στον δημοσιονομικό ορθολογισμό και την ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις

Στην αναγέννηση του Έβρου μας και στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας με:

  • Υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων
  • Ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τουριστικών δυνατοτήτων
  • Παροχή ειδικών αναπτυξιακών κινήτρων και ενίσχυση της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα
  • Αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πλούσια φύση του τόπου μας
  • Δημιουργία καλά αμοιβόμενων θέσεων εργασίας, που θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας