Διακαναλική ανάκριση «χωρίς όρους και προϋποθέσεις» επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας

739

Πρόσκληση προς όλα τα κανάλια και τους δημοσιογράφους να τον «ανακρίνουν» στο πλαίσιο της διακαναλικής θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας ως αντίβαρο στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναμετρηθούν σε ντιμπέιτ. 

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε ότι, αφού δεν θα υπάρξει ντιμπέιτ με τον κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της διακαναλικής που θα δώσει θα καλέσει όλα τα κανάλια και όλους τους δημοσιογράφους να έρθουν να τον «ανακρίνουν». Να έχει, δηλαδή, «μια απευθείας τηλεοπτική αναμέτρηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς μονολόγους, αλλά ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο, όχι στημένο, δηλαδή, για να μπορέσει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το γεγονός ότι δεν θα γίνει ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο καθένας παίρνει την ευθύνη των επιλογών του και κρίνεται από τους πολίτες». Τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «υποτιμά και τον εαυτό του και τους Έλληνες πολίτες αρνούμενος τον προγραμματικό διάλογο» και πως ο καθένας μπορεί να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους το κάνει.

«Συνεπώς», είπε, «εφόσον ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να μην έρθει σε αντιπαράθεση, εφόσον επιλέξει ακόμα και αυτό το ντιμπέιτ να είναι παράλληλων μονολόγων, χωρίς τη δυνατότητα διαλόγου, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ας συγκρίνει και ας κρίνει ο λαός».

Ανακοίνωσε ότι αυτό που θα κάνει εκείνος είναι αντί αντιπαράθεσης με τον κ. Μητσοτάκη, «να έχω στο πλαίσιο της δικαναλικής, να απευθύνω μια πρόσκληση σε όλα τα κανάλια, σε όλους τους δημοσιογράφους, να έρθουν να με ανακρίνουν. Να έχω εγώ, δηλαδή, μια απευθείας τηλεοπτική αναμέτρηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς μονολόγους, αλλά ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο, όχι στημένο, δηλαδή, για να μπορέσει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα».

Πηγή