Εκλογές 2019 – Κικίλιας: Θέμα εθνικής επιβίωσης το δημογραφικό ζήτημα

770

«Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και η νέα γενιά ο πραγματικός της πλούτος της χώρας», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητά της Νέας Δημοκρατίας είναι η στήριξη των γυναικών ως απαρχή της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ έθεσε το διακύβευμα των εκλογών μιλώντας για την πάση θυσία μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων την ασφάλεια και την τάξη στις γειτονιές ενώ μίλησε και για ένα σύγχρονο πατριωτισμό, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ηγεσία που θα σέβεται το εθνικό συμφέρον και την ταυτότητα του λαού της.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε το δημογραφικό ως θέμα εθνικής επιβίωσης τονίζοντας πως η οικογένεια είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. «Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και η νέα γενιά ο πραγματικός της πλούτος. Έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες» δήλωσε εστιάζοντας όμως και στις γυναίκες.

«Δεσμευόμαστε σε μέτρα αποκατάστασης ώστε οι γυναίκες να απολαμβάνουν πλήρως τη ζωή τους και τη μητρότητα. Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» εμφανίζεται ενωτικός, τονίζοντας πως η ΝΔ θα υπηρετήσει όλους τους Έλληνες, είτε την ψηφίσουν είτε όχι.

Επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες ο Βασίλης Κικίλια ζήτησε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μια ισχυρή εντολή για να μειωθεί η φορολογία, να δημιουργηθούν νέες θέσει εργασίας, να επανέλθει η τάξη και η ασφάλεια και να στηριχθούν η μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.


Πηγή