Η επιστροφή στον αγνό πατριωτισμό- Του Μπάμπη Καραθάνου

744

Του Μπάμπη Καραθάνου

Yποψήφιου Βουλευτή στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

Ζούμε σ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Η γεωπολιτικές εξελίξεις και η πολιτική αστάθεια στην στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ήταν ιδιαίτερα έντονες τα τελευταία χρόνια. Η πτώση του καθεστώτος στη Λιβύη, ο πόλεμος στη Συρία, το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και οι εξελίξεις στον χώρο της Βαλκανικής έχουν δημιουργήσει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Ελλάδα, το μοναδικό μέλος της Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή, αντί να αξιοποιήσει το ειδικό γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό βάρος της στην περιοχή, σύρθηκε πίσω από τα κελεύσματα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των ισχυρών κρατών της Ευρώπης.

Αδύναμη, πολιτικά και οικονομικά, επέτρεψε στην Τουρκία να επαναφέρει το σύνολο των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο και να απειλεί ευθέως την χώρα μας – κατά παράβαση όλων των διεθνών κανόνων – εάν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και την έρευνα για υδρογονάνθρακες στην ελληνική ΑΟΖ.

Προχώρησε σε μια επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια, με την οποία όχι μόνο παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας, αλλά ενισχύει και τις αλυτρωτικές της διαθέσεις με τις πρόνοιες της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Μακεδονική γλώσσα» και «ταυτότητα».

Ακόμα πιο επιζήμια, ήταν η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έναντι της Αλβανίας. Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα με αποκλειστική ευθύνη των κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου είναι πλέον έρμαιο των Αλβανών Εθνικιστών και της κυβέρνησης Ράμα.

Οι περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου υφαρπάζονται, το κλίμα τρομοκρατίας γενικεύεται και η Αθήνα κωφεύει ακόμα και μπροστά στις εν ψυχρώ δολοφονίες όπως αυτή του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αυτή η περίοδος της γενικευμένης ανυποληψίας στα εξωτερικά θέματα πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει στις επόμενες εκλογές. Η Ελλάδα έχει χρέος να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο και να προστατεύσει τα ζωτικά και ειδικά  της συμφέροντα στην περιοχή.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται για τα σοβαρά ζητήματα  εξωτερικής πολιτικής. Ιστορικά, ο διχασμός οδήγησε σε εθνικές ήττες. Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δίχασε αλλά επιχείρησε να σπιλώσει και να κατηγορήσει τους πολίτες για την εθνική τους ευαισθησία!

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να ακολουθεί δύο εντελώς διαφορετικές γραμμές όπως συνέβη με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι μονόδρομος μετά τις εκλογές.  Η Νέα Δημοκρατία έχει από το από το 10ο Συνέδριο ταχθεί υπέρ της σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μείζονα εθνικά ζητήματα.

Με την συνεννόηση όλων των υγιών πολιτικών θα βάλουμε στην άκρη τους ανέξοδους λαϊκισμούς:

-Η χώρα θα επιτηρήσει ξανά τα σύνορα της

-Εφόσον δεν κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, θα επαναδιαπραγματευθεί την Συμφωνία των Πρεσπών.

– Θα υποχρεώσει την Αλβανική κυβέρνηση για τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της ΕΕΜ

– Θα επιδιώξει την επίλυση του Κυπριακού επί τη βάση δίκαιης λύσης με αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων εισβολής, κατάργηση του ψευδοκράτους και επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς τα αναχρονιστικά καθεστώτα εγγυήσεων που προβάλλει η Άγκυρα

– Θα επιμείνει στην αναγνώριση από την Τουρκία όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αυτά είναι τα μείζονα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα. Και αυτούς τους στόχους προσωπικά θέλω να υπηρετήσω. Με μοναδικό γνώμονα έναν αγνό και άδολο πατριωτισμό που θα εξασφαλίσει το μέλλον των επόμενων γενεών.

Έναν άδολο πατριωτισμό που θα βγάλει την Ελλάδα από  την παρακμή. Έναν γνήσιο πατριωτισμό που θα πάει την Ελλάδα μπροστά. Θα ενισχύσει την υπόληψή της και θα την οδηγήσει ξανά στον δρόμο της αρετής, στην πρόοδο και την ευημερία.