Μητσοτάκης: Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί

736

Απέναντι σε δέκα δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δημοσιογράφοι καλύπτουν ισάριθμους κρίσιμους τομείς, ενώ τη συζήτηση συντονίζει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, Αντώνης Σρόιτερ.

«Οι μετακλητοί θα μειωθούν. Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του δημοσίου. Το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου τα τελευταία 4 χρόνια αυξήθηκε 2 δισ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θα συζητήσουμε και τα θέματα υγείας. Εγώ δεν έχω δει τις 19.000 προσλήψεις για τις οποίες μιλά ο κ. Τσίπρας. Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε πλαίσιο προσλήψεων μεγαλύτερο από τις αποχωρήσεις. Θα περιορίσουμε το αποτύπωμα των γενικών γραμματέων. Θα υπάρχει καθορισμένος αριθμός μετακλητών για κάθε υπουργό και μία συστηματική προσπάθεια μείωσης του αποτυπώματος του κράτους εκεί που το κράτος δεν είναι απαραίτητο», τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της ΝΔ.

Δείτε εδώ τη συνέντευξή του

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Πηγή