Μητσοτάκης σε Ζέρβα: Θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων

679

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επίσκεψή του στην πόλη για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. 

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στον «φίλο» Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο τους συνδέουν «ισχυροί προσωπικοί, πολιτικοί δεσμοί και το γεγονός ότι επέλεξε τις τελευταίες ώρες μιας δύσκολης και μακράς προεκλογικής εκστρατείας να βρίσκεται στην πόλη μας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης σημαίνει για μένα, σημαίνει για μας, πολλά».

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής σχολίασε πως «οι Έλληνες έχουν ορίσει ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Μετά από τόσα χρόνια κρίσης και οικονομικών δυσκολιών, απαιτούν μια νέα σελίδα, απαιτούν μια νέα αρχή. Αλλά περιμένουν και μια επιτυχημένη πορεία» ενώ εκτίμησε πως «η επόμενη ημέρα, δηλαδή η 8η Ιουλίου -όπως και η 1η Σεπτεμβρίου- θα είναι απαρχή επιτυχιών και για τη χώρα αλλά και για την πόλη. Είμαι σίγουρος ότι εφόσον οι Έλληνες δώσουν μεθαύριο μια ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Συνεχάρη τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για την επιτυχία του και είπε πως θα σταθεί «αρωγός στην προσπάθεια την οποία θα κάνει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως την πραγματική Πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Μιλώντας για το περιεχόμενο της συνάντησής τους είπε πως συζήτησαν για «ζητήματα που αφορούν δυσλειτουργίες του καινούργιου εκλογικού νόμου με τον οποίο έγιναν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει πως στο πρώτο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την οργάνωση του κράτους θα υπάρχουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των δήμων. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε την στήριξή του τόσο στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο όσο και στον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη σημειώνοντας πως θα σταθεί αρωγός τους ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα που πρέπει στην πόλη.

«Ζητώ και εδώ από τη Θεσσαλονίκη, καταρχάς, από τους πολίτες να έρθουν μαζικά να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής» είπε στη συνέχεια χαρακτηρίζοντας τη συμμετοχή το οξυγόνο της Δημοκρατίας και «επειδή οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες δεν δικαιολογείται καμία χαλαρή ψήφος, δεν δικαιολογείται καμία αποχή. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα, να προχωρήσει τολμηρά μπροστά».

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Πηγή