Γιώργος Παπανδρέου: Παραμένω πιστός στο ΚΙΝΑΛ – Δεν με αφορά καμία άθλια φιλολογία

776

Τέλος στα σενάρια συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να θέσει με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Θυμίζει στην Κουμουνδούρου πως όταν το πατριωτικό καθήκον επέβαλλε την συστράτευση για τη διάσωση της χώρας εκείνοι ήταν σε κινητοποιήσεις με σύνθημα να καεί η Βουλή.

Αν και κρατά διακριτές αποστάσεις από το Κίνημα Αλλαγής αναφερόμενος στον δικό του κομματικό σχηματισμό μέσω του οποίου συμμετέχει στην προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά, ξεκαθαρίζει ότι «δεν με αφορά καμία άθλια φιλολογία, μεθόδευση ή εργαλειοποίηση, που εντάσσεται στο δυσάρεστο κλίμα των ημερών, του ευτελισμού της πολιτικής και της Δημοκρατίας, του κυνισμού και των τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, που υπηρετούν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες

«Υπήρξα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της κυβέρνησής του σε μια από τις δυσκολότερες ιστορικά περιόδους της χώρας μας, όταν η Προοδευτική Παράταξη πάλευε με όλες της τις δυνάμεις της να διασώσει τον τόπο, την ώρα που όλοι οι άλλοι λυσσαλέα πολεμούσαν το έργο μας. Η τότε αντιπολίτευση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλουν, όπως επέβαλλε το πατριωτικό καθήκον στη διάσωση της χώρας, αφοσιώθηκαν σε ανεύθυνους λαϊκισμούς και στη ρητορική του μίσους. Έχουν ιστορική ευθύνη για αυτή τους την στάση», θυμίζει ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορώντας τους πως «έφτασαν να συμμαχήσουν σε κινητοποιήσεις που ζητούσαν να καεί η Βουλή, προκειμένου να κερδίσουν με κάθε τρόπο τις εκλογές. Όλα για την νομή της εξουσίας».

«Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να αλλάξουν την πορεία της χώρας, να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ώστε οι πολίτες να μην ξαναζήσουν παρόμοιες κρίσεις. Αυτές οι επιλογές τους άφησαν πληγές στην πολιτική ζωή της χώρας» τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναφορικά με τα όσα πρόκειται να πράξει αποσαφηνίζει πως «θεωρώ ιστορική μου υποχρέωση και πολιτική μου ευθύνη, απέναντι στην ιστορία και την παράταξή μας, την Προοδευτική Παράταξη, να συμβάλλω στην ανασυγκρότησή της, στη διατήρηση της πολιτικής της αυτονομίας και στην εκ νέου ανάδειξή της σε μια ισχυρή, πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη απέναντι στη συντήρηση – είτε αυτή έχει δεξιό είτε αριστερό μανδύα.

Να συμβάλω στη δημιουργία μιας παράταξης που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έξοδο από την κρίση, με ριζικές αλλαγές για να εξασφαλιστεί η πρόοδός της χώρας, ένα βιώσιμο μέλλον για τον Ελληνικό λαό.

Η αναγέννηση της Προοδευτικής Παράταξης, είναι μια υπόθεση που πρέπει να πάρουν στα χέρια τους οι προοδευτικοί πολίτες, να αποστρέψουν το βλέμμα τους από τα επίπλαστα διλήμματα και να δώσουν οι ίδιοι απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους ίδιους τους πολίτες και τη χώρα, να δώσουμε όλοι μαζί απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών. Αυτή η προσπάθεια, θα είναι μακρά και επίπονη.

Και δεν αφορά τις κάθε φορά ανάγκες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα και τους Έλληνες.

Για τους σκοπούς αυτούς εργαζόμαστε όλοι στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όπως και μέσα από τη συμμετοχή μας στο Κίνημα Αλλαγής».

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου κρίθηκε άκρως απαραίτητη από την Χαριλάου Τρικούπη μετά την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών που τον ήθελαν να βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ παρουσιαζόταν και ως η επιλογή του πρωθυπουργού για διάδοχος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Μάλιστα σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με συνέντευξη του εξέφρασε την γραμμή Βενιζέλου σημειώνοντας πως «το να ακούω σενάρια ότι έχουν γίνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον Τσίπρα και όλα αυτά, αν έχει γίνει κάτι τέτοιο δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο χώρο με τον Γ. Παπανδρέου. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας δεν κρατάμε κανέναν όποιος πάει σε εκδηλώσεις οι οποίες είναι αντίθετες με το κόμμα δεν έχει θέση στο κόμμα».


Πηγή