Τι συμβαίνει με την Χρυσή Αυγή; – Όλη η αλήθεια

860

Kάτι τρέχει με την Χ.Α. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι έμπειροι πολιτικοί αναλυτές παρατηρούν το τελευταίο διάστημα την πλήρη αποστασιοποίηση γνωστών στελεχών από το «σύστημα Μιχαλολιάκου» – Κι αυτό δεν έχει σχέση μόνο με την ήττα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου – Η γκρίνια είχε ξεκινήσει νωρίτερα

Η τελευταία κίνηση που τάραξε τα νερά ήταν βεβαίως η μη είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, αλλά και το γεγονός της ανεξαρτητοποίησης του υπόδικου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Σε δήλωσή του ο κ. Λαγός υποστηρίξε ότι η απόφασή του δεν οφείλεται σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος, αλλά καθότι εκτιμά πως «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ».

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η Χρυσής Αυγή δεν κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή, μένοντας εκτός για πρώτη φορά από το 2012.

Ο Γ. Λαγός έχει προβλήματα με την Δικαιοσύνη για την δράση της ΧΑ.

Ανέφερε πως κάποιοι “συναγωνιστές” του τον ακολουθούν στον αγώνα, δίχως να διευκρινίσει εάν πρόκειται για πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γραφείο του στην ευρωβουλή ή εάν έχει βλέψεις δημιουργίας κόμματος-νέας οργάνωσης. Παρέθεσε 14 ονόματα, ανάμεσά τους τον Γιώργο Γερμενή, τον Νίκο Κούζουλο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Μία ημέρα μετά την αποχώρηση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος πρώην βουλευτής Μαγνησίας ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του. Ανακοίνωσε μάλιστα πως δημιουργείται ένας νέος “φορέας”.

Κι όλα αυτά την ώρα που ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της Χ.Α., ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι «εξαφανισμένος» εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν εμφανίζεται σε κανένα μέσο ενημέρωσης, ούτε βέβαια δίπλα στον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επιμένουν ότι οι σχέσεις των δυο ανδρών διανύουν μια πολύ κακή περίοδο.

Η σκηνή με τη δήλωση του «Αρχηγού» περιστοιχιζόμενου από μια ομάδα άσημων στελεχών, δίπλα μόνο στην κόρη του και μπροστά στον Χρήστο Παππά, τα έλεγε όλα. Κανείς από τα παλιά στελέχη δεν ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί του.

Ο ίδιος εξέφρασε και μια δόση εσωτερικής πικρίας: «Δίνουμε ένα μήνυμα σε εχθρούς και φίλους εντός εισαγωγικών. Η Χρυσή Αυγή δεν τέλειωσε. Ας το πάρουν απόφαση. Ο αγώνας για τον εθνικισμό συνεχίζεται. Επιστρέφουμε εκεί όπου γίναμε δυνατοί. Στους δρόμους και στις πλατείες. Σε έναν αγώνα σκληρό, ενάντια στον μπολσεβικισμό και στον άγριο καπιταλισμό που έρχεται. Θα αγωνισθούμε με σθένος ενάντια στο ξεπούλημα των εθνικών θεμάτων και για τα συμφέροντα του λαού μας. Ζήτω η νίκη».

Την ίδια ώρα οι βολές που δέχεται το σύστημα Μιχαλολιάκου από πρώην στελέχη είναι σφοδρές. Αρχηγικό και οικογενειακό κόμμα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Ελευθέριος Συναδινός. Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 ότι τα όργανα του κόμματος δε συνεδριάζουν ποτέ και ότι οι αποφάσεις παίρνονται από την οικογένεια Μιχαλολιάκου.

«Ανίψια του Μιχαλολιάκου ήταν επιστημονικοί συνεργάτες στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και δεν πατούσαν το πόδι τους ποτέ» ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες παραιτήσεις, μίλησε για κρίση που υπάρχει εδώ και χρόνια καθώς «βλέπανε που πάει η κατάσταση αλλά δεν μπορούσαν να μιλήσουν» και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η παραίτηση Λαγού να έγινε σε συνεννόηση με την ηγεσία ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Κασιδιάρης θα μείνει μέχρι τέλους στη ΧΑ. Υποστήριξε επίσης ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ευνοεί στο να «ανοίξουν στόματα» ενόψει της δίκης της ΧΑ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόκλησης βίας σε όσους έχουν καταφερθεί εναντίον του αρχηγού του κόμματος.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ορισμένων παραγόντων του ευρύτερου εθνικοσοσιαλιστικού χώρου, οι οποίοι προτείνουν στον Ηλία Κασιδιάρη να ανατρέψει τον Μιχαλολιάκο για να… σώσει την οργάνωση.

Βεβαίως τίποτα από αυτά ούτε διαψεύδεται, ούτε επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές της Χ.Α. Το βέβαιο είναι ότι μέσα στην οργάνωση κυοφορούνται αλλαγές οι οποίες θα φανούν πολύ σύντομα.


Πηγή